U/19 Ligaen – 6. runde: Top og bund begynder at tegne sig

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her for at høre om denne uges resultater og højdepunkter fra den danske U/19 Liga.

U/19 Ligaen

Hvis man var gamblertypen, der havde sat sine penge på, at der skulle kommer over 2,5 mål i hver kamp i sjette runde, ja, så havde man fået fuld udbetaling. Endnu en gang var der nemlig godt gang i målsluserne rundt omkring i landet.

Stille og roligt begynder man nu også at se tegningerne til, hvem der kommer til at kæmpe i henholdvis top og bund i denne sæson. Velkommen til Talenttid fra U/19 Ligaen.

u19-ligaen-19-10-2016
Stilling hentet fra dbu.dk d. 19.10.2016

Skarpe tigre spiste Brøndby U/19

FC Nordsjælland viste skarphed og godt spil, da det blev til en 4-1-sejr på udebane over Brøndby i U/19 Ligaen.

U/19: Brøndby 1-4 FC Nordsjælland
0-1 Martin Frese (16)
0-2 Jakob Johansson (41)
0-3 Andreas Olsen (48)
1-3 Armend Aslani (58)
1-4 Martin Frese (88)

Brøndby og FC Nordsjælland havde hver især vundet to- og tabt to kampe i U/19 Ligaen inden de lørdag eftermiddag krydsede klinger.

Trods hjemmebanefordelen til Auri Skarbalius’ Brøndby-mandskab, så var det de unge tigre fra Farum, som trak sig sejrrigt ud af opgøret.

Allerede efter et kvarters spil blev det 1-0 til nordsjællænderne. Brøndby kludrede i deres opspil, hvilket FCN udnyttede til at snuppe bolden langt inde på modstanderens banehalvdel. Efter nogle fikse et-to-kombinationer kunne brandvarme Martin Frese til sidst skovle bolden det sidste stykke over målstregen.

FC Nordsjælland var generelt bare lidt bedre spillende end hjemmeholdet, og fem minutter før pausen… Læs resten af referatet her

 

Randers Freja U/19 tog tredje sejr i træk – AGF U/19 i krise

Top og bund mødtes på anlægget på Fredensvang. Og selvfølgelig vandt topholdet.

U/19: AGF 1-2 Randers Freja
0-1 Simon Jensen (55)
0-2 Mathias Ibsen (74)
1-2 Mathias ‘Marvin’ Laursen (90)

Sidste sæsons bundprop i U/19 Ligaen, Randers Freja, har fået helt andre boller på suppen i den nye sæson. Nu konkurrerer holdet pludselig i toppen og tabellen, og lørdag tog randrusianerne deres tredje sejr i træk.

Det skete da AGF tog imod. Århusianerne er endnu uden sejr, og et velspillende mandskab fra Randers havde ikke i sinde at forære noget væk. Derimod blev der arbejdet ihærdigt og koncentreret fra kronjydernes side.

Første halvleg var en lidt blandet omgang, hvor begge hold kom frem til nogle muligheder. Scoret blev der dog ikke, og i anden halvleg tog topholdet over… Læs om resten af kampens forløb her

 

FCM U/19 cruisede henover bravt kæmpende Lyngby

Lyngby gav godt fra sig i U/19 Liga-opgøret mod FC Midtjylland, men kunne i sidste ende ikke stå for presset.

U/19: FC Midtjylland 3-0 Lyngby BK
1-0 Mads Vang (68)
2-0 Ogochukwu Frank Onyeka (75)
3-0 Mads Vang (90)

FC Midtjylland ligner i den grad et hold, der har tænkt sig at køre videre på de sidste sæsoners U/19 Liga-meritter. Lørdag tog midtjyderne sæsonens tredje sejr, da Lyngby kom på besøg.

De Kongeblå kom til Ikast i håbet om at kunne opretholde et stærkt forsvar, og derefter kunne lukrere på nogle omstillinger. Det var en plan, der gav ulvene problemer i især første halvleg.

Her formåede Lyngby-spillerne nemlig at forsvare sig ganske forbilledligt. FCM kom godt nok til chancer, men da de blev misbrugt var stillingen 0-0 ved pausetid.

For FCM-spillerne var Lyngby-kampen en generalprøve… Læs resten af referatet her

 

Silkeborg U/19 tog stor skalp i Esbjerg

Tre gange kom Silkeborg bagud i Esbjerg – alle tre gange blev det vendt, og i sidste ende endte det med en 4-3-sejr til U/19-spillerne fra Søhøjlandet.

U/19: Esbjerg fB 3-4 Silkeborg IF
1-0 Anders Dreyer (7)
1-1 Anders Iversen (29)
2-1 Klaus Moesgaard Andersen (46)
2-2 Thomas Santos Christensen (57)
3-2 Jacob Lungi Sørensen (62)
3-3 Magnus Mattsson (69)
3-4 Anders Iversen (71)

Silkeborg fik ikke den bedste start på U/19 Ligaen. Nu er silkeborggenserne dog kommet stærkt igen, og de hentede i lørdags sæsonens anden sejr ved at slå Esbjerg.

Planmæssigt fra start kom drengene fra Søhøjlandet dog ikke. Faktisk var der kun spillet syv minutter, da Oscar Hedvall for første gang i kampen måtte hente bolden ud af nettet. Daniel Anyembe og Anders Dreyer spillede flot sammen i hjemmeholdets højreside, og til sidst kunne sidstnævnte sikre vestjyderne den tidlige 1-0-føring.

Esbjerg havde muligheder for at udbygge føringen, men i stedet var det Silkeborg, der kom tilbage i opgøret, da Anders Iversen kom alene igennem med Lasse Askou Mikkelsen i EfB-buret. Han sendte bolden igennem benene på den tidligere PSV-målmand, og udlignede derved til 1-1.

Efter en afvekslende første halvleg var det 1-1 ved pausen. Den stilling havde især hjemmeholdet i sinde at ændre på, og de kom da også bragende ud til anden halvleg… Læs resten af referatet her

 

Vejle og FC København spillede desuden mod hinanden d. 13.10. Det opgør endte med en overbevisende sejr til løverne på 5-0.

In this article