I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’ BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

FCK var ubesejret i 37 kampe i U/17 Ligaen, men mod Silkeborg gik det galt for de unge københavnere.

U/17: Silkeborg IF 2-1 FC København
1-0: Stefan Stojilkovic
2-0: Holger Maaløe
2-1: Felix Winther

FCK U/17 har været fuldstændig suveræne igennem længere tid. I sidste sæson blev det til 22 sejre, 4 uafgjorte og ingen nederlag. FCK’erne sluttede med 20 point ned til Nordsjælland på 2. pladsen! I denne her sæson har løverne også gjort det formidabelt. Inden lørdagens kamp mod Silkeborg var det blevet til ni sejre og to uafgjorte.

Det gik dog galt lørdag. De unge silkeborggensere kæmpede røven ud af bukserne, og de modstod flot københavnernes pres. Man skulle tro, at Jose Mourinho stod på Silkeborgs sidelinje, for den bus var parkeret perfekt! Omstillingerne sad samtidig også lige i skabet.

Silkeborgs første mål faldt efter et straffespark, som Stefan Stojilkovic eksekverede sikkert. Silkeborgs Holger Maaløe fordoblede føringen, da han headede bolden ind efter et frispark. Det var altså to dødbolde, som Silkeborg var enormt effektive på.

FCK’erne pressede voldsomt på efter 2-0-stillingen. Da der var 20 minutter tilbage af kampen, scorede Felix Winter til 1-2 direkte på frispark. FCK fortsatte… Læs resten af referatet her.

Nikolai Baden Frederiksen sørgede for vildt comeback

Lyngby kom hurtigt foran med tre, men Nikolai Baden scorede fire styks, så det hele endte 4-4.

4-4 Nikolai Baden Frederiksen (83)

Lyngby startede kampen rigtig godt ud. Allerede i det fjerde minut kom kampens første mål. En FCN-forsvarer ville aflevere bolden tilbage til målmanden. Målmanden var dog trådt væk fra målet for at ville modtage bolden, så bolden røg i eget net. Bare to minutter senere blev føringen fordoblet ved Rasmus Beyer. Det blev også 3-0, da Adam Sørensen tacklede sig ind i målet efter flot presspil. Efter det havde Lyngby flere store chancer.

Efter det kvarter så det perfekt ud for Lyngby. FC Nordsjælland og i særdeleshed Nikolai Baden Frederiksen havde dog ikke givet op. Nikolai Baden Frederiksen scorede til 1-3 med et flot skud op i det ene målhjørne. Kort tid senere blev det til 2-3, da Nikolai Baden Frederiksen scorede på straffe, som blev begået mod Oliver Tølbøll. 3-2 ved pausen, og Nordsjælland troede på tingene.

Kort inde i 2. halvleg kom udligningen. Det var selvfølgelig Nikolai Baden Frederiksen, som stod bag. Begge hold gik efter sejren efter udligningen. I det 57. minut kom Lyngby ind i kampen igen med en scoring. Det var Emil Kornvig, som scorede efter flotte kombinationer. Det lignede… Læs resten af referatet her.

OB fik tre vigtige point hjemme mod Randers

OB sejrede sikkert mod Randers, og hev dermed Randers med ned i bundstridden.

U/17: Odense Boldklub 2-0 Randers Freja
1-0 Christian Vestergaard (51)
2-0 Selvmål (80)

OB spillede sig til en utrolig vigtig sejr, da de lørdag i Ådalen vandt 2-0 over Randers Freja U/17. OB ligger sig nu lidt væk fra den absolutte bund, mens Randers nu ligger i en farezone for at komme ned i bunden.

Kampen startede ud med et lille spilovertag til fynboerne. Der skete dog ikke meget i 1. halvleg, og stillingen var derfor 0-0 ved pausen. Kort inde i anden halvleg kom OB foran. Midterforsvareren Christian Vestergaard scorede på hovedet efter et flot hjørnespark, som sejlede flot ind i feltet.

I kampens slutning leverede OB en rigtig god… Læs resten af referatet her.

Viborg tæt på comeback, men Brøndby tog sig sammen til sidst

Brøndby førte med to, Viborg kom op og udlignede, og Brøndby endte med at vinde med to.

2-4: Magnus Warming (80′)

Det var top mod bund i lørdagens opgør på Viborg FF’s anlæg, hvor 13.-pladsen FK Viborg hjemme tog i mod holdet fra andenpladsen, Brøndby IF.

Det startede da også bedst for gæsterne, der kunne bringe sig foran mod et noget svækket Viborg-mandskab allerede efter syv minutter, da et indlæg sendes skråt tilbage i feltet fra baglinjen til en helt fri Magnus Warming, som ikke svigter.

Trods den hurtige føring har Brøndby svært ved at spille sig fri af Viborgs konstante aggressive pres, og det faktum, at hjemmeholdets spillere er noget større og stærkere fysisk, gør det heller ikke nemmere for gæsterne.

Trods presset er det Brøndby, der igen får bolden i netmaskerne efter 24 minutters spil, da Viborg-keeperen prøver at cleare en dårlig tilbagelægning, men i stedet bolden i fødderne på en Brøndby-spiller, der hurtigt sender bolden ind i feltet til en helt fri Ertugrul Teksen, der fordobler gæsternes føring.

Selvom hjemmeholdet har… Læs resten af referatet her.

HB Køge taber igen

Vejle leverede en sikker indstats ude mod HB Køge.

U/17: HB Køge 1-4 Vejle
0-1: Albert Romme Jakobsen (1′)
1-1: Mads Christiansen (19′)
1-2: Daniel Møller Berg (42′)
1-3: Albert Romme Jakobsen (49′)
1-4: Thais Damgaard (72′)

Kampen var knap nok nået at blive fløjtet i gang, før gæsterne fra Vejle havde bragt sig i front. Efter 45 sekunder lykkedes det nemlig Vejle-spilleren Albert Romme Jakobsen at sende bolden i netmaskerne efter et fint oplæg med hovedet fra Thais Damgaard.

Herefter sad vejlenserne på spillet, dog uden at komme frem til de helt store chancer.

I stedet for endnu et Vejle-mål kom udligning fra hjemmeholdet, hvor Mads Christiansen sendte bolden i mål direkte på hjørnespark.

Resten af halvlegen var en mere stille affære uden de helt store chancer, så stillingen var 1-1, da dommeren fløjtede til pause.

Anden halvleg startede på nogenlunde samme vis som den første. Vejle kom foran allerede efter to minutters spil, da Daniel Møller Berg scorede efter assist fra debutanten Alexander Jensen, og kun syv minutter senere kom scoringen til 3-1, da Albert Romme Jakobsen fik sendt bolden i nettet efter fint forarbejde fra Thomas Gundelund.

Køgegenserne kom ikke rigtig frem til de helt store chancer, og det var da også Vejle, der sad på det meste af spillet. Kampens… Læs resten af referatet her.

U/17: Esbjerg fB 3-0 Lyngby Boldklub
1-0 Mikkel Ettrup Nielsen
2-0 Oliver Olsen
3-0 Rasmus Rejnhold

Siden kampen blev spillet i går, har D’ BOLD ikke kunnet nå at lave referat af kampen inden udgivelsen af denne Talenttid.

Kampen mellem FC Midtjylland og AGF blev aflyst og vil blive afviklet på et andet tidspunkt.