Talenttid – U/17 Ligaen – Runde 13 – Sidste runde inden vinterpause

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’ BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U/17 Ligaen

kilde: dbu.dk
kilde: dbu.dk

AGF U/17 storsejrede mod HB Køge

Tredjepladsen, AGF, slog sidstepladsen, HB Køge, med hele 5-0.

U/17: AGF 5-0 HB Køge
1-0: Jacob Trenskow (7′)
2-0: William Just (29′)
3-0: Søren Gustav Bugge Jepsen (32′)
4-0: William Just (62′)
5-0: Sebastian Lund Hausner (68′)

Det var to helt forskellige hold, der lørdag middag mødte hinanden på Fredensvang i Aarhus. AGF, der er placeret i toppen af tabellen efter flot efterår skulle møde HB Køge, der har haft det svært og ikke rigtig har fået det til at spille i efterårssæsonen.

Det var da også hjemmeholdet, der kom bedst fra start, da Jacob Trenskow headede værterne i front kun små syv minutter inde i opgøret.

Selvom gæsterne fra Sjælland har flere gode muligheder efter omstillinger, lykkes det ikke at få bolden i kassen for køgegenserne, der har svært ved at spille sig igennem AGF-presset.

Fortjent er det AGF, der efter 29 minutter udbygger føringen. Denne gang er det William Just, der får sat hovedet på et indlæg, og kun få minutter senere kommer endnu en hovedstødsscoring, da Søren Gustav Bugge Jepsen overspringer en HB Køge-spiller ved bagstolpen og udbygger føringen til 3-0, som holder til pausen.

I anden halvleg er det ligeledes AGF, der dominerer spillet på grønsværen. Dog skal vi helt hen til det 62. minut før, der falder en scoring. Aarhusianerne får… Læs resten af referatet her.

 

FCK vinder over hårdtarbejdende OB

FCK vandt efter to sene mål mod OB, som kæmpede stærkt imod de suveræne københavnere.

U/17 Ligaen: FC København 2-0 Odense Boldklub
1-0 Victor Jensen (77)
2-0 Oliver G. Andersen (80)

Hvis man kiggede på tabellen i U/17 Ligaen inden opgøret mellem FCK og OB, var der ikke spået mange chancer til de unge fynske talenter. Det blev dog en meget tættere kamp end forventet.

Første halvleg startede lidt kedeligt ud. Det var en utrolig taktisk affære, og begge hold skulle lige se hinanden an. Det var som forventet, FCK’erne der var mest på bolden. Københavnerne skabte dog ikke meget. OB stod rigtig godt i defensiven, og de var klar på omstillinger. Det skabte store chancer til Thomas Hvilsom, Jonas Anders og Peter Clement. 0-0 ved pausen i Frederiksberg.

FCK’erne var måske blevet lidt nervøse efter deres overraskende nederlag sidst i Silkeborg, som var deres første nederlag i 37 kampe. De virkede i hvert fald ikke så overlegne, som de plejede. Anden halvleg var som en kopi af første med FCK på bolden og med OB farlige på omstillinger. OB blev dog efterhånden presset længere og længere tilbage.

I det 77. minut gik det galt for odenseanerne. Topscorer i U/17 Ligaen, Victor Jensen, scorede et nemt mål efter en aflevering ind i feltet. Victor Jensen er nu oppe på hele 14 mål. FCK har dog også en anden stor målscorer, nemlig… Læs resten af referatet her.

 

FCM sendte Brøndby længere væk fra førstepladsen

FCM overraskede i Brøndby og vandt, noget som FCK nok er rigtig glade for!

U17: Brøndby IF 1-3 FC Midtjylland
0-1: https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Tengstedt (36)
1-1: Magnus Warming (52)
1-2: Mikkel Christiansen (76)
1-3: Nicolaj Jørgensen (80)

FC Midtjyllands U/17-mandskab har langt fra haft den sæson, som de havde håbet på. Det var heller ikke blevet til en sejr i de sidste fire kampe for de unge ulve. Brøndby har derimod haft en god sæson, og de ligger solidt på andenpladsen.

Grundet FCMs dårlige form havde træner, Svend Graversen, hentet nye spillere op på holdet til den svære udekamp. Fra 2. divisionsholdet havde han taget August Overbye og Nicolaj Jørgensen, og fra U/15 havde han taget Tobias Damtoft og Jens Emil Fjendsbo. De nye spillere viste sig at være til stor hjælp.

Kampen startede med, at Brøndby sad på bolden. Brøndby var dog aldrig rigtig tæt på at score, undtagen i en situation hvor FCM-forsvaret var nødsaget til at cleare bolden på deres egen mållinje. Ellers var ingen af holdene sådan rigtig farlige. Lige før pausen kom kampens første mål. Jonathan Dahl Bagger blev fældet i feltet, og https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Tengstedt scorede på straffesparket. Brøndby pressede en del på efter målet, men FCM var foran 1-0 ved pausen.

Anden halvleg forløb lidt på samme måde. FCM-spillerne blev dog efterhånden trætte, og Brøndby pressede mere og mere på. I det 52. minut kom udligningen fra Brøndby, lige efter FCM havde… Læs resten af referatet her.

 

Randers spiller sig væk fra bunden i U/17 Ligaen med sejr over Lyngby

Randers leverede et rigtig flot comeback hjemme mod Lyngby lørdag i U/17 Ligaen.

U/17 Ligaen: Randers Freja 3-2 Lyngby Boldklub
0-1 Rasmus Beyer Pasternak (9)
1-1 Jesper Steendahl (17)
1-2 Oliver Bjerregaard (19)
2-2 Christoffer Rafn Petersen (60)
3-2 Christoffer Rafn Petersen (68)

Lyngby startede kampen ud med intenst spil højt oppe på Randers’ banehalvdel. Kort tid inde i kampen var de tæt på at score, men bolden tog stolpen. Lidt tid senere var Rasmus Beyer Pasternak klar, og han scorede til 0-1. Efter målet kom Randers dog bedre med, og efter 17 minutter kom udligningen, da Jesper Steendahl scorede efter en rigtig flot dribletur.

Bare to minutter senere kom Lyngby dog atter en gang foran. Oliver Bjerregaard stod for målet. De første 20 minutter af kampen var rigtig intense, og det udspejler sig også i de tre mål. 1-2-stillingen holdt ind til pause.

Randers-spillerne måtte have fået en opsang i pausen, for de kom meget bedre ud til anden halvleg. Ligesom Lyngby ramte træværket i starten af kampen, var det nu Randers’ tur. Christoffer Rafn Petersen bankede bolden op på overliggeren langt udefra. Kort tid efter scorede selv samme person, da han flot hamrede bolden op i nettaget.

Christoffer Rafn Petersen var dog ikke færdig endnu. Endnu en gang på et langskud scorede han. Han udplacerede målmanden ved at sætte bolden helt ude ved stolpen. Kampen var vendt, og… Læs resten af referatet her.

In this article