Talenttid – U/19 Ligaen – 16-3-2016 – Ulve på guldjagt, Målhungrene tigre og heldige løver

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U/19 Ligaen

Skærmbillede (262)

FC Midtjylland U/19 åbnede forårssæsonen med sejr

FC Midtjylland spillede onsdag deres første kamp i forårssæsonen – fire dage efter det meste af rækken, men det virkede ikke som en dårlig ting – tværtimod.

Modstanderen hed Randers Freja, der dagene forinden havde fået sæsonens første sejr mod lokalrivalerne fra AGF. Derfor havde de lyseblå heste blod på tanden og gejsten for at høste flere points.

Trods Randers’ alligevel halvsløje sæson, så er de kendt for et stærkt forsvar, og det skulle midtjyderne altså se, om de kunne nedbryde.

FC Midtjylland dominerede, og kom som forventet frem til flest chancer. Det var dog først i det 43. minut, at hjemmeholdet bragte sig på 1-0 ved Mads Olsen, der stod på det rette sted, på det rette tidspunkt til at trille riposten fra Nikolaj Kirks afslutning i kassen.

Efter pausen fik Randers bedre styr på midtjyderne, men randrusianerne kunne ikke skabe nok til at få voldt den midtjyske-defensiv voldsomme problemer.

Læs resten af referatet her:

FCN sejrede torsdag mod Vejle i U/19 Ligaen

FC Nordsjællands U/19-mandskab kom tilbage på sejrssporet, da Vejle gæstede Farum i torsdagens U/19 Ligakamp.

FCN-holdet, der topper U/19 Ligaen, åbnede forårssæsonen med sæsonens første nederlag, da de for en uge siden måtte rejse hjem fra Aalborg med et 4-1-nederlag. Torsdag skulle de så forsøge at tage revanche, da Vejle Boldklub gæstede Farum.

Netop revanchelysten fra nederlaget mod AaB må have været i top hos Tigrene, der satte sig tungt på spillet i kampens indledning og særligt for alvor efter 1-0-scoringen, der faldt efter et kvarters spil, da Benjamin Lund bragte hjemmeholdet foran – men selvom FCN dominerede, lykkedes det Vejle, der indtager en midterplacering, at holde topholdet fra de helt store chancer.

Lyngby U/19 gled i slutminutterne: Carlo Holse sikrede igen FCK point

FCK U/19 led i første spillerunde af U/19 Ligaen et nederlag til Lyngby, og derfor var de opsat på revanche, da de to hold i weekenden tørnede sammen igen.

Løvernes nederlag kom i starten af sæsonen på udebane, hvorfor det FCK denne gang var på eget græs, da Lyngby kom på besøg.

Første halvleg var ikke noget festfyrværkeri, men det blev derimod kreeret i anden halvleg, hvor en af målscorerne fra første opgør i sæsonen, Lorent Callaku bragte gæsterne på 1-0 efter et flot langskudsmål.

Læs resten af kampreferatet her:

EfB U/19 holdt fast i medaljehåb og svækkede Silkeborgs ditto

Silkeborg U/19 og Esbjerg U/19 udkæmpede i weekenden en vigtig kamp om forblivelse i Ligaens topstrid.

Hjemmeholdet fra Silkeborg havde ikke fået nogen optimal start på efteråret, da de i forårssæsonens første kamp på udebane havde tabt mod Brøndby. Ligeledes havde det vestjyske tophold Esbjerg også tabt – sågar deres første kamp hele sæsonen – mod FC København. Derfor havde de to medaljeaspiranter en masse at indhente, hvis de ville forblive i topstriden af ligaen.

I kampens første 45 minutter var det dog begrænset med aktioner der lykkedes for vestjyderne, hvorfor der var grund til at være tilfreds med keeper Andreas Pedersen, der holdt et de stærke værter fra at bringe sig foran.

De efterfølgende 45 minutter skiftede vindende dog, og Esbjerg kom gode og motiverede ud. Herefter kreerede de et større antal store chancer, men eftersom kynismen manglede, måtte de fortsat sætte deres lid til Pedersen i EfB-målet.

AaB U/19 nedlagde i anden halvleg AGF på eget græs

AaB formåede i første halvleg ikke at nedbryde AGF-defensiven, hvorfor hjemmeholdet i anden halvleg blev nødt til at søge nye muligheder.

Nordjyderne fra AaB havde problemer i første halvleg mod et energisk AGF-mandskab, der kom stærkt ud til kampen mod værterne.

AGF havde i åbningskampen ugen forinden ikke formået at knække lokalrivalerne fra Randers, hvorfor de havde brug for en sejr for at komme tilbage ovenpå.

Efter de første 45 minutter var det derfor ikke helt skidt, at gå til pause med 0-0 mod rækkens nummer tre.

Overtidsscoring gav Randers U/19 et point ude mod OB

OB jagtede forårssæsonens første sejr i opgøret mod Randers i U/19 Ligaen.

I lørdagens U/19 Ligarunde skulle Randers Freja forsøge at hale ind på OB, der før kampen med en plads i tabellen som nummer ti lå en placering højere end kronjyderne med et forspring på fem point – og det var netop dette forspring, Randers skulle forsøge at mindske i udekampen mod fynboerne.

Det var et Randers-mandskab med kampe i benene, der troppede op i Odense lørdag. Foruden kampen weekenden før, hvor kronjyderne hentede sæsonens første sejr, havde de onsdag været en tur forbi topholdet, FC Midtjylland, hvor det blev til et snævert nederlag, og selvom det muligvis ikke skyldtes randrusiansk træthed, var det altså OB, der kunne sende bolden i nettet som de første.