Talenttid – U/19 Ligaen – 9-3-2016 – Ikke flere ubesejrede hold, ikke flere hold uden sejr

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U/19 Ligaen

stilling

De kongeblå vandt over de stribede fra Odense i U/19 Ligaen

Det blev en mindre målrig affære, da Lyngby hjemme tog imod de blåstribede fra OB i U/19 Ligaens forårs-premierekamp for de to hold.

Den nederste del af U/19 Ligaen er ret tæt, når man kigger på tabellen. Specielt ligger Lyngby BK og Odense B lige op ad hinanden, hvor de kæmper om at komme så langt væk fra den absolutte bund, som overhovedet muligt. Derfor var der meget spænding inden kampen mellem de to hold lørdag eftermiddag. OB lå foran i tabellen med to point, men sådan skulle det ikke se ud efter slutfløjtet.

OB kom først ud af starthullet, og efter en noget forsigtig start på kampen, kom de foran med 1-0 på et straffespark, scoret af Mads Jørgensen, eftersom Lyngbys målmand, Libetwa Malili, sprang til den forkerte side. Straffesparket kom efter Adnan Curovic ramte bolden med armen i straffesparksfeltet.

Der gik dog ikke meget længere tid end ti minutter før Lyngby …

Læs resten af kampreferatet her:

Randers U/19 fik sæsonens første sejr mod ærkerivaler trods rødt kort

For første gang i sæsonen forlod Randers U/19 banen med tre points, og sejrens sødme blev ikke dårligere af, at den kom mod ærkerivalerne fra AGF.

Randers lå forud for forårssæsonen håbløst sidst i U/19 Ligaen, efter som at de kun havde skrabet to points i løbet af efteråret. Ligeledes var der plads og behov for forbedring i nabolejren AGF, som lå andensidst. De to hold startede forårssæsonen mod hinanden i et intenst og vigtigt lokal- og bundbrag.

Hjemmeholdet var dem som kom bedst fra start. Både Lasse Storvang og Faris Bijedic var tæt på i første halvleg, men kampen sluttede 0-0.

I anden halvleg blev opgaven væsentligt sværere for Randers, da anfører Jeppe Olsen blev sendt tidligt i bad, da han blev præsenteret for sit andet gule kort i kampen.

Læs resten af kampreferatet her:

FC Nordsjælland U/19 led sæsonens første nederlag til kyniske AaB

AaB var – specielt i slutminutterne – overbevisende i forårspræmieren mod førerholdet fra FC Nordsjælland.

U/19 Ligaens førerhold, FC Nordsjælland, havde taget den lange tur fra Farum til Aalborg, da de i weekenden stod over for forårets første U/19 Liga-udfordring i form af AaB. Her skulle gæsterne starte forårssæsonen, som de sluttede efterårssæsonen – nemlig som ubesejret.

Det blev dog ikke just en walkover for nordsjællænderne, der i det 17. minut allerede kunne indkassere et mål, da Joakim Mæhle scorede til 1-0 efter et flot kontraangreb. Målet var det eneste i første halvleg.

FC Nordsjælland havde ganske godt styr på hjemmeholdet, trods de var bagud, men de formåede ikke at udnytte de periodemæssige overtag, og derfor blev var det ganske skuffende for dem, da Sebastian Grønning Andersen i 76. minut gjorde det til 2-0, og Moses Opondo til 3-0 kun syv minutter senere.

Læs resten af kampreferatet her:

Brøndby U/19 fik sjælden sejr mod efterårsoverraskelsen fra Silkeborg

Et skuffende efterår skulle reddes for Brøndbys U/19-hold, som i weekenden indledte forårssæsonen mod Silkeborg, der i den første halvsæson havde overrasket.

Gæsterne fra Jylland havde ligeledes haft en imponerende opstart på året med fire sejre på stribe i venskabskampene op til sæsonstart, og derfor var Silkeborg også favoritter til opgøret mod Vestegnens U/19-hold, der forud for kampen indtog en 10. plads mod Silkeborgs femteplads.

Brøndby havde forud for forårssæsonen rykket tre U/17-spillere op i U/19-truppen, og af dem startede Christian Enemark på banen. Christian Bruus blev ligeledes indskiftet senere i kampen.

Første halvleg var med Brøndby i kontrol og med mest boldbesiddelse, og selvom Silkeborg på Brøndby Stadion tilspillede sig til et par gode muligheder, så bød første halvleg på ingen scoringer.

Det ændrede sig i anden halvleg, da Daniel Stückler …

Læs resten af kampreferatet her: 

FCK U/19 storsejrede ude mod EfB, der led sæsonens første nederlag

Esbjerg formåede ikke at leve op til efterårets høje niveau, da FC København i weekenden åbnede forårssæsonen mod vestjyderne.

Som et ud af hele to hold var Esbjerg i efterårssæsonen ubesejrede i U/19 Ligaen, så det var klart fra forårssæsonens begyndelse, at vestjyderne skulle fortsætte det niveau i halvsæsonens første kamp, der blev sparket i gang i weekenden. Og den opgave virkede bestemt ikke urealistisk, da modstanderen var FC København, der trods en stærk afslutning på efterårssæsonen, kun sluttede som nummer seks.

Hjemmeholdet kom bedst fra start og var efter kort tid ved at bringe sig på 1-0 ved Thor Kristiansen, der på et hjørne headede på stolpen. Marginalerne manglede hos vestjyderne, som i stedet i det kun niende minut kunne se Carlo Holse bringe københavnerne på 1-0 efter flot forarbejde af Mads Roerslev på højrekanten.

Kun ti minutter senere bragte de unge løver sig på 2-0, da Julian Kristoffersen efter et opspil i venstre side fik serveret bolden få meter fra kassen, hvorfra han sikkert skød esbjerggenserne i sænk.

Inden pausen kom Esbjerg igen tæt på, efter de så småt havde fået et lille tag på kampen, men igen var marginalerne ikke på Esbjergs side, da Anders Dreyer ramte stolpen i det 32. minut. Derfor var stillingen ved pausen 2-0.

Læs resten af kampreferatet her:

 

In this article