Talenttid – 10-03-2016 – U/17 Ligaen er tilbage

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’ BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U/17 Ligaen

(kilde:dbu.dk).
(kilde:dbu.dk).

FCK fortsætter sejrsstimen

FC Københavns U/17-mandskab gæstede lørdag Esbjerg. Vestjyderne gjorde en god figur og spillede godt, men løverne var modsat hjemmeholdet effektive og vandt kampen 0-3.

På en råkold lørdag eftermiddag i marts var der atter U/17-fodbold på kunstgræsbanen i Esbjerg. Lars Vinds U/17-tropper åbnede foråret med en hjemmekamp af de allersværeste. Modstanderen fra FC København kom til opgøret med 11 sejre, to uafgjorte og nul nederlag: Københavnerne er suveræne.

Og derfor kunne man forvente en ensporet forestilling, hvor de mange U-landsholdsspillerne ville give EfB-defensiven store problemer. Det var dog ikke tilfældet i kampens start, hvor Esbjerg satte sig på begivenhederne…

LÆS RESTEN AF KAMPREFERATET HER: 

Sen scoring afgjorde lokalderby

Randers forårsdebuterede med en hjemmekamp mod lokalrivalerne fra AGF. En lige kamp sluttede med en 0-1 sejr til århusianerne.

Hverken Randers eller AGF har haft den efterårssæson, de havde håbet på. Derfor ser begge hold forårssæsonen som en ny start. De hvide fra Jyllands hovedstad sæsondebuterede i slutningen af februar med en udekamp mod FC Nordsjælland, som man tabte 4-0. Den triste oplevelse skulle man vende til sejr mod Randers.

Og det startede meget godt. Kunstgræsset var en klar fordel for de teknisk stærke østjyder, som flyttede bolden godt og hurtigt rundt, mens Randers manglede den sidste skarphed i flere tilfælde. Første halvleg sluttede uden scoringer…

LÆS RESTEN AF KAMPREFERATET HER:

FC Nordsjælland smed point mod AaB

Kasper Kurlands nordsjællandske talenter drømmer om guld, men lørdag eftermiddag led gulddrømmene et knæk, da man spillede 0-0 mod AaB.

Sidste sæsons sølvvindere fra FC Nordsjælland har ét for øje; at indhente FC København og vinde guld. Det er dog nemmere sagt end gjort. Til dels er FC København i forrygende form, og til dels er de resterende hold i U/17 Ligaen ret dygtige og ingen kampe er nemme.

Heller ikke opgøret mod AaB, som lørdag sæsondebuterede og derfor var ekstra opsatte på at levere en god præstation. Nordjydernes plan var at gøre det svært for gæsterne, og det lykkedes i første halvleg, hvor Farum-talenterne på trods af at have bolden mest, ikke kom til de helt store åbne målchancer. Tigrene manglede effektivitet på den sidste tredjedel, så 0-0 ved pausen…

LÆS RESTEN AF KAMPREFERATET HER:

Tamme ulve slog sultne svaner

FC Midtjylland spillede en godkendt første halvleg og kom planmæssigt foran 1-0. I anden forsvandt gnisten dog fuldstændig, og det var mere held end forstand at ulvene vandt kampen.

På den midtjyske hede finder vi en af landets fineste adresser, når det kommer til talentudvikling. FC Midtjylland har adskillige U-trofæer i pokalskabet og derfor også store ambitioner, når det kommer til forårssæsonen i U/17 Ligaen. Svend Graversen, holdets træner, udtalte inden kampen mod HB Køge at man vil være forårets hold i U/17 Ligaen, og med den udtalelse følger store forventninger.

De store forventninger blev indfriet i starten af lørdagens kamp mod HB. Køge. Ulvene stillede til start med flere ungdomslandsholdsspillere i start-11-eren. Blandt andet kunne Svend Graversen mønstre en uhyggelig angrebsduo, som talte U/16-landsholdsspiller Noah Iversen og U/17-landsholdsspiller Sebastian Buch.

Sidstnævnte var efter 20 minutter hovedperson, da han efter en fin dribletur klappede kuglen i kassen…

LÆS RESTEN AF KAMPREFERATET HER:

Brøndby sejrede sikkert i forårspremieren

På Albert Capellas’ første dag på Brøndbys trænerbænk lykkedes det de forsvarende U/17-mestre at besejre Silkeborg med 2-0.

Søren Weber Jul er henover vinteren blevet erstattet af Albert Capellas, og den nye Brøndby-træner har fået en svækket trup at råde over. To af U/17-holdets største aktiver, forsvarsspiller Christian Enemark og kantspiller Andreas Bruus er begge rykket op på klubbens U/19-mandskab.

I starten af lørdagens opgør mod Silkeborg var Brøndby overlegne. Når det som i lørdags kører godt for holdet, så spiller man hurtigt og klogt. Allerede efter et kvarter stod den 0-1 på måltavlen. Karl Dinnes Appelt var manden med målet, og faktisk var han ikke lang tid senere tæt på at gøre det ti 0-2, men midtbanespillerens forsøg ramte overlæggeren. Generelt havde sjællænderne flere farlige forsøg i første halvleg, og Silkeborg skal takke keeper Magnus Dalsgaard for at det kun stod 0-1 ved pausen.

Anden halvleg blev mere jævnbyrdig..

LÆS RESTEN AF KAMPREFERATET HER:

Tenniscifre da OB slog Lyngby

Elias Lamnaouar var den helt store oplevelse, da OB sæsondebuterede med en tur til Kongens Lyngby. Ved pausen var fynboerne foran 0-5.

Efter en lang og kedelig vinterpause uden betydningsfulde fodboldkampe på programmet var OB’s U/17-hold i lørdags atter klar til at kæmpe om værdifulde point. Opgaven lød på en udekamp mod Lyngby. De kongeblå forstadstalenter hører modsat OB til den øverste del af tabellen, så der ventede en svær opgave for Anders Skjoldemoses drenge.

Til fynboernes held kom man fremragende fra start. Efter blot tre minutters spil dukkede Elias Lamnaouar op tæt under mål, og med et flot hovedstød gjorde angriberen det til 0-1. Lyngby var endnu ikke kommet ud til kampen, mens OB bare tromlede videre, og i det syvende minut blev det 0-2. Peter Clement afsluttede, Oskar Snorre i LBK-målet parrerede, men desværre for keeperen røg bolden tilbage til fynboen, som kunne sparke den bagom ham og i mål.

Mareridtet fortsatte for hjemmeholdet…

LÆS RESTEN AF KAMPREFERATET HER: 

Det er værd at notere sig, at det er vanskeligt at samle information om diverse kampe, spillere osv. fra U/17 Ligaen, da vi her på Talenttid er de eneste, der fuldt og fast fokuserer på de bedste danske ungdomsligaer. Derfor har vi brug for DIN hjælp, til at udvikle både Talenttid men også dansk ungdomsfodbold, som vi her på D’ BOLD mener, får for lidt medietid. Er du uenig i nogle af kåringer? Mangler vi at skrive om noget, eller er vi bare helt ude i hampen, ja så skal du være velkommen til at kontakte os, ligesom vi med fordel altid modtager information om spillere, hold, trænere og hvad der ellers rører sig.

In this article