Talenttid – 12-04-2016 – U/17 Ligaen – Kombinationen af fodbold og forår

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’ BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U/17 Ligaen

(kilde:dbu.dk).
(kilde:dbu.dk).

A walk in the park for FCK

Uden de store problemer lykkedes det lørdag eftermiddag det suveræne førerhold fra FC København at besejre Haderslev med 5-1 I U/17 Ligaen.

Det bliver ikke meget mere kontrastfyldt, end når FC København og Haderslev mødes. Løverne er ubesejrede og fører rækken med ni point til nærmeste forfølger. Haderslev ligger sidst og har vundet sølle to kampe ud af 17 mulige. Hovedstadsklubben har ni landsholdsspillere i truppen. Haderslev har ingen. Favoritværdigheden lå i den grad hos værterne!

Og det var derfor ikke overraskende at hjemmeholdet startede kampen bedst. Hovedstadstalenterne flyttede hurtigt og smart bolden rundt på Haderslevs halvdel, og klasseforskellen var til at tage og føle på…

LÆS RESTEN AF KAMPREFERATET HER: 

Tre på stribe for Esbjerg

Med en hjemmesejr på 1-0 over FC Nordsjælland, lykkedes det lørdag eftermiddag Esbjerg at hente tredje sejr i træk i U/17 Ligaen.

Forår og fodbold er en fantastisk kombination, og lørdag eftermiddag havde det hele. På kunstgræsbanen i Esbjerg kom en flok unge, selvtillidsfyldte vestjyder bedst fra start. Allerede i det 13. minut kom værterne foran.

De to U/16-landsholdsemner, Patrick Egelund og Oliver Olsen, viste deres klasse, da de på tomandshånd splittede FC Nordsjællands forsvar ad. Egelunds indlæg nåede Olsen, som flot sparkede bolden i mål ved stolpen – 1-0.

Det var ellers FC Nordsjælland, som forventet sad på boldbesiddelsen…

LÆS RESTEN AF KAMPREFERATET HER:

Hårdt slid bag årets første sejr til Randers

Det var ikke kønt, men det var de formentlig bedøvende ligeglade med i Randers, som i lørdagens forårssol besejrede Vejle med 1-0 i U/17 Ligaen.

Begge mandskaber kom til kampen med ømme ben og et sind, som var præget af dårlige resultater. Randers havde onsdag tabt forårssæsonens fjerde kamp ud af fire mulige, mens Vejle selvsamme dag ligeledes måtte gå slukørede fra banen, da de rødklædte kun fik 2-2 mod Haderslev i en kamp, man ellers sad tungt på.

Gæsterne fra Kronjylland var bedst i kampens start, hvor man var både aggressive og ærgerrige. Nej, sulten efter sejr var bestemt til stede, og da Vejle omvendt slet ikke kunne få spillet til at fungere, var det grundlag for en tidlig scoring til gæsterne.

Gustav Friis Overgaard steg efter syv minutters spil til vejrs på et frispark, og med sit første sæsonmål headede Randers-spilleren sit hold foran. Nu lugtede Randers blod!

LÆS RESTEN AF KAMPREFERATET HER:

Sultne ulve spiste OB

FC Midtjylland tog lørdag imod OB i landets bedste U/17-række. Efter en målløs og jævnbyrdig første halvleg, viste midtjyderne klassen i anden halvleg og scorede tre mål.

Der kan ikke herske megen tvivl om, at FC Midtjylland hører til blandt landets bedste talentudviklingsklubber. Det er da også til at se i U/17 Ligaen, hvor ulvene som vanligt er en del af medaljeracet, og den øjeblikkelige tredjeplads kan hurtigt forvandles til sølvmedaljer, hvis man vinder de kampe, man har i hånden i forhold til FC Nordsjælland, som netop nu indtager andenpladsen.

I lørdagens kamp mod OB var det derfor kun en sejr, der talte. De fynske gæster var uden holdets sædvanlige midtbaneduo Mads Frøkjær og Jonathan Harbo, hvilket medførte justeringer på Anders Skjoldemoses taktiktavle – OB stod dybere i banen end normalt.

Den lidt mere defensive indstilling til kampen skulle vise sig at være fornuftig. Første halvleg var som forventet med FC Midtjylland på bolden, men værterne spillede langsomt og uinspireret, hvilket passede OB glimrende….

LÆS RESTEN AF KAMPREFERATET HER:

De forsvarende mestre i ny skuffelse

Lørdag eftermiddag tog de forsvarende U/17-ligamestre fra Brøndby på hjemmebane imod AGF. Værterne havde bolden mest, men boldbesiddelsen blev ikke omsat til mål.

I sidste sæson vandt de rub og stub og snuppede guldmedaljerne, men i denne sæson lader succesen vente på sig for Brøndbys U/17-hold. Holdets årgang 2000 besidder ikke samme kvalitet som 1999 eller 1998 for den sags skyld. Anton Hendriksen er eneste U/16-landsholdsspiller for sjællænderne, og lørdag var han at finde i startopstillingen for de blågules U/19-hold.

Søren Weber Jul er over vinteren blevet erstattet af Albert Capella, men resultaterne er ikke blevet bedre af den grund. De blågule gik til kampen uden sejr i tre kampe. Tirsdagen inden kampen tabte man tilmed 2-0 til FC Nordsjælland, og led endnu et knæk i forhåbningen om bronzemedaljer.

Lørdagens modstander fra AGF gik ligesom værterne fra Brøndby til kampen uden den store selvtillid i bagagen. De seneste to kampe, holdet havde deltaget i, havde begge udmøntet sig i nederlag, så der revanche til gode for begge mandskaber.

Hjemmeholdet startede kampen, som Albert Capella indiskutabelt havde instrueret dem….

LÆS RESTEN AF KAMPREFERATET HER:

Medaljeaspiranter delte i porten 

Lyngby og AaB jagter begge de eftertragtede bronzemedaljer i U/17 Ligaen. Lørdag leverede de to mandskaber en kamp, som helt sikkert ikke vil gå over i fodboldhistorien.

”Øh – er det egentligt ok at tage dyne og pude med til fodboldkamp”?

Det må tilskuerne have tænkt lørdag eftermiddag ved Lyngbys kunstgræsbane. Kampen mellem Lyngby og AaB var uden de store højdepunkter.

Lyngby gik til kampen uden holdets største offensive profiler. Topscorer Emilio Simonsen og kantspiller Esben Wolf var ingen steder at finde, og det samme kan siges om de kongeblås offensive spil, som bedst kan betegnes som tamt.

Til værternes held var U/17-landsholdsmålmand Oskar Snorre tilbage i kassen. Lyngby-keeperen havde ikke meget at lave i første halvleg, og da AaB-keeperen heller ikke var voldsomt beskæftiget, sluttede en chance første halvdel med 0-0…

LÆS RESTEN AF KAMPREFERATET HER:

In this article