Talenttid – U/19 Ligaen – 27-04-2016 – Forløsende AGF-sejr, uafgjorte kampe og smalle sejre

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor i en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U/19 Ligaen

2016-04-27-U19
Foto: DBU’s hjemmeside

To magiske minutter sikrede Randers U/19 point i Brøndby

Det blev en hektisk affære med to mål på to minutter, i et 2-2-opgør mellem Randers Frejas U/19-hold og Brøndbys ditto.

Det var en lørdag eftermiddag, da Brøndbys U/19-tropper og Randers Frejas ditto trådte på banen, for at tørne sammen i ligaregi. Der var lagt op til en lige kamp, hvilket den også endte med at blive.

Randers havde et kompakt forsvar, som Brøndby havde svært ved at åbne op, og det blev derfor en offensiv kamp for Brøndby, der dog kom til en del chancer, hvoraf to endte i nettet, mens Randers var mere effektive i deres få chancer og scorede på de to åbne chancer.

Læs resten af referatet her.

Endelig! 15. gang blev lykkens gang for AGF U/19

Efter 14 nederlag på stribe, fik AGF endelig brudt deres negative stime. Århusianerne vandt overraskende 2-0 hjemme mod FC København. 

Det har i denne sæson ikke just været nogen leg at være ungdomsspiller på AGF’s U/19-hold, og ikke meget tydede på, at det ville blive bedre fredag aften, da de mødte FC København på hjemmebane.

Første opgør var endt 1-0 til de københavnske løver, og rækkens nummer fem kom til Fredensvang i ganske fornem form. Hjemmeholdet derimod var uden sejr siden 12. september 2015, og derfor var oddsene imod dem.

Derfor blev der også løftet øjenbryn, da Lukas Jackson Møller, efter kun få minutter, fra venstre side, lagde en bold ind til Jens Stage, der efter en mindre soltur, hamrede bolden i nettet til 1-0 efter blot få minutter.

Læs resten af referatet her.

FCM og AaB delte i U/19 Liga-topkamp

I Herning blev der ikke fundet nogen vinder, da AaB U/19 besøgte de unge ulve fra FC Midtjylland. 

En fysisk præget åbning på kampen blev udslagsgivende, da rækkens nummer tre, AaB, gæstede rækkens nummer to fra FC Midtjylland. Et straffespark blev begået i det 14. minut, da Alexander Munksgaard nedlagde AaB’s Morten Rokkedal. Fra straffesparkspletten var Asger Bust knivskarp og omsatte muligheden til en 1-0-føring.

FC Midtjylland havde, trods det indkasserede mål, godt styr på kampen, som de dominerede første halvleg igennem. Desværre for hjemmeholdet, formåede de ikke at omdanne presset til en scoring, hvorfor målmand Nicolaj Jørgensen og resten af AaB-defensiven kunne gå tilfredse til pause uden at have lukket mål ind.

Læs resten af referatet her.

OB U/19 snuppede overraskende sejr i Esbjerg

U/19 Ligaens nummer 10, OB, overraskede alt og alle, da de på udebane lørdag slog topholdet Esbjerg.

Weekendens udehold, OB U/19, var ikke spået mange chancer, da de lørdag besøgte Esbjerg, der i denne sæson har været et af ligaens bedste mandskaber. Før kampen havde de blot tabt to kampe – OB havde tabt 11.

Derfor var det heller ikke overraskende, da Anders Dreyer allerede i kampens helt tidlige indledning havde bragt Esbjerg på 1-0.

OB’erne kom dog godt igen, trods de i første halvleg havde modvind – noget som Esbjerg fik store udfordringer med i anden halvleg.

Læs resten af referatet her.

FC Nordsjælland U/19 sejrede i målrig udekamp mod Silkeborg

Med en 3-2-sejr ude over Silkeborg U/19 holder FC Nordsjælland fast i toppen af U/19 Ligaen. 

Silkeborg Kunstbane lagde lørdag (kunst)græs til U/19 Liga-opgøret mellem FC Nordsjælland U/19 og byens hold.

Hjemmeholdet havde i første halvleg svært ved at knække koden i FC Nordsjælland-forsvaret. De lagde et hårdt pres mod gæsternes mål fra start, men manglede kynismen og den sidste skarphed for at komme foran.

Noget som FC Nordsjælland udnyttede, da de kort inden pausen scorede to mål ved Andreas Olsen og Jakob Johansson, der altså sikrede en pauseføring til gæsterne på 2-0.

I anden halvleg kom Silkeborg igen bedst ud. Efter kun seks minutter reducerede Rasmus Lysdal til 2-1, og så var kampen igen vidt åben.

Læs resten af referatet her.

Lyngby U/19 sejrede smalt hjemme mod Vejle

Lyngby dominerede og havde flest chancer, da Vejle lørdag kom på besøg i U/19 Ligaen. Alligevel blev det tæt til sidst.

Det var to hold fra toppen af U/19 Ligaens bund, der stod over for hinanden lørdag i Lyngby, men mens Vejle skulle forsøge at genfinde formen efter sidste rundes 5-0-afklapsning mod AaB, havde De Kongeblå fra Lyngby endnu ikke tabt en kamp i forårssæsonen. Desuden kæmpede gæsterne med en lang skadesliste, hvilket gav plads til debut på U/19-holdet til Jacob Barklin samt de to U17-spillere Mads Olesen og Simon Bisp.

Det var da også hjemmeholdet, der satte sig på spillet fra kampens start, hvilket medførte flere gode forsøg. Jens Odgaard headede på overlæggeren, Lorent Callaku misbrugte friløber, og alt i alt kunne Lyngby have bragt sig foran af flere omgange i kampens indledning.

Læs resten af referatet her.

In this article