Talenttid – U/17 Ligaen – 04-05-2016 – FCK-mestre, FCN-formkrise og seks etmålssejre

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’ BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

Kilde: dbu.dk

VB U/17 stjal point fra FCK

Det var overraskende tæt mellem FCK og Vejle i U/17 Ligaens tirsdagskamp.

I U/17 Ligaen skulle både Vejle og FC København i kamp to gange i den forgangne uge. Først tog københavnerne imod netop Vejle hjemme på Peter Bangs Vej tirsdag aften, og i weekenden gæstede FCK så OB, mens Vejle tog i mod FCM.

Kampen mellem FCK og Vejle burde ikke kunne byde på megen spænding, da det suveræne tophold tog imod rækkens nummer 10, men kort inde i opgøret så det anderledes positivt ud for gæsterne, da Mads Olesen bragte Vejle på 1-0, da kom først i mellem en afrettet aflevering og FCK-keeperen.

Læs resten af referatet her.

EfB U/17 slog Silkeborg på Egelund-scoringer

Egelund-brødre grundlagde Esbjergs udesejr over Silkeborg

I den anden midtugekamp i U/17 Ligaens seneste runde tog Silkeborg imod Esbjerg i et sandt midteropgør. Begge hold skulle spille igen allerede lørdag, og måske det var årsagen til det chancefattige opgør onsdag aften.

Det startede ellers lovende med hensyn til mål og chancer. Blot to minutter gammelt var opgøret, da de vestjyske gæster havde bragt sig foran. Martin Egelund opsnappede en opspilsfejl og smækkede kuglen ind i panden på lillebror Patrick Egelund, der headede bolden i nettet.

FCN U/17 taber hjemme til HB Køge

FC Nordsjælland U/17’s formkrise blev lørdag forstærket med nederlaget hjemme til HB Køge.

FC Nordsjælland, der indtager U/17 Ligaens andenplads, led lørdag et smertefuldt nederlag hjemme mod HB Køge, der har præsteret flot denne sæson og i øjeblikket ligger til en placering blandt de seks hold i den brede subtop.

Mens HB Køge ikke havde indkasseret mål i tre kampe forud for lørdagens opgør, havde FC Nordsjælland, der har spillet et blandet forår, lukket 8 mål ind og lidt tre nederlag inden opgøret i Farum.

HB Køge kom overraskende foran ved Alain Mateso, og selvom hjemmeholdet fik udlignet, lykkedes det gæsterne at bevare momentum og score til både 2-1 og 3-1 – begge scoringer sat ind af Elias Sørensen. Det kunne Tigrene fra Farum ikke svare tilbage på med andet end en reducering, og topholdet måtte dermed lide tre tredje nederlag på fire kampe.

Hattrickhelt skaffede Lyngby U/17 comebacksejr i Haderslev

Lørdag lykkedes det et formstærkt Lyngby-mandskab på udebane at besejre Haderslev, der ellers førte ved pausen.

Lyngby BK’s U/17-drenge indtager en placering i den tætte subtop af U/17 Liga-tabellen, og forud for lørdagens kamp i Sønderjylland havde De Kongeblå fra Lyngby ikke tabt i fem kamp i træk, mens sønderjyderne fortsat agerer rækkens bundprop.

Det til trods var det hjemmeholdet, der lagde bedst ud i kampens lidt rodede indledning, hvor sønderjyderne med et aggressivt presspil flere gange lagde tryk på sjællændernes opspil. 10 minutter inde i opgøret udnyttede hjemmeholdet så en af de fejl, det høje pres medførte, og så var Haderslev i front. Da det kort efter i en lignende situation også blev 2-0, var sønderjyderne for alvor på sejrskurs.

SIF-målmand skadet i U/17-nederlag til AGF

I en chancefattig affære trak AGF det længste strå, da Silkeborg gæstede Aarhus.

Tre dage forinden havde Silkeborg lidt et snævert nederlag mod Esbjerg, og det var der rig lejlighed til at ryste af sig allerede lørdag, da AGF var modstanderen.

Første halvleg forløb meget jævnbyrdigt, og særligt hjemmeholdets defensiv tillod ikke mange SIF-angreb at blive rigtigt farlige, men selvom der ikke var egentlige højdepunkter i første halvleg, faldt kampens måske mest afgørende situation sted kort før pausen, da SIF-keeperen, Magnus Dalsgaard, faldt forkert ned  på sin fod og måtte lade sig udskifte, og da defensivspilleren, Mikkel Juhl, røg på kassen som erstatning, var gæsterne voldsomt svækkede.

Esbjerg U/17 hentede sikker sejr i Randers

Et lille spilovertag og to scoringer i første halvleg afgjorde sagerne for Esbjerg, der med de tre point forsøger at hænge på i subtoppen af U/17 Liga-tabellen.

De vestjyske gæster var i kontrol det meste af kampen, men i kampens indledning var spillet mere ligeligt fordelt. Små tyve minutter inde i opgøret falder opgørets første rigtige målchance, da et esbjergensisk opspil i højre ender hos Jonathan Plaugborg, der upresset fra baglinjen rammer Deniz Korkmaz på et indlæg, som Korkmaz dirigerer i netmaskerne ved nærmeste stolpe tæt under mål.

Et kvarter senere skulle det også blive 2-0 til Esbjerg. Igen haltede hjemmeholdets forsvarsspil, da Patrick Egelund viste sig som en rigtig angriber. Med bolden skærer han ind fra højre, fortsætter sit løb mod mål og uden tøven og flere spilmuligheder til trods sparker han resolut bolden ind ved nærmeste stolpe.

AaB U/17 mest effektive i lige kamp mod Brøndby

Selvom der var tale om en meget jævnbyrdig kamp, viste AaB mere kynisme på banens sidste tredjedel og vandt dermed en forholdsvis sikker sejr mod Brøndby i U/17 Ligaen.

I et opgør med kun få store chancer lykkedes Brøndby, der ellers sad mest på spillet, aldrig med at bryde igennem for alvor, når opspil skulle forvandles til gennembrudsspil. AaB-defensiven stod flot i mod, og i den anden ende viste nordjyderne farlighed på omstillinger, som der blev mere plads til efter 1-0-målet.

Kampens første mål faldt efter tyve minutters spil. Her formåede AaB’erne faktisk at sætte et angreb op, der startede helt fra bagkæden. I første omgang lykkedes det Brøndby-keeper https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Hauervig at parere afslutningen, men da Gabriel Martinez var først over riposten, kunne han gøre det til 1-0 til hjemmeholdet.

VB U/17 slog FCM og revancherede 9-0-nederlag

Vejlenserne var fuldt opsatte på at revanchere det seneste FCM-opgørs 9-0-nederlag, og få minutter før tid faldt det forløsende sejrsmål så i lørdagens kamp.

I midtugen kunne VB U/17 tage et flot point med hjem fra mødet med det suveræne førerhold, FC København, og lørdag tog vejlenserne så imod FC Midtjylland, som i efteråret rundbarberede VB’erne med en 9-0-sejr. Det var derfor et revanchelystent Vejle-mandskab, der skulle forsøge at vaske pletten væk.

VB’erne kunne ikke ønske sig en bedre start på kampen, da Mads Olesen blot ét minut inde i opgøret bragte Vejle foran. Hjemmeholdet etablerede et ivrigt presspil, der førte til en opspilsfejl, og det lukrerede Mads Olesen så på ved at sparke 1-0-scoringen ind bag U/17 Liga-debuterende Niklas Jensen i FCM-målet.

FCK’s U/17-mestre sejrede overbevisende i Odense

FC København U/17 hentede en flot sejr på udebane mod OB, hvor de førte hele 3-0 ved pausen.

Da de direkte konkurrenter, FC Midtjylland og FC Nordsjælland, begge tabte tidligere lørdag, vidste FCK’erne forud for opgøret mod OB, at en sejr ville sikre dem DM-guldet med hele fem runder tilbage af U/17 Ligaen.

Den ekstra motivation brugte de opsatte københavnske gæster til at lægge et enormt tryk på hjemmeholdet, og udover at sidde på spillet investerede FCK’erne også meget i genpresset og i andenboldene, og OB-spillerne fik ikke et ben til jorden i kampens indledning.

Allerede fem minutter inde i kampen faldt 1-0-scoringen til det suveræne, ubesejrede tophold, da et aggressivt københavnsk genpres erstattede et mislykket opspil. Bolden blev efter generobringen spillet til højre i banen, hvorfra et indlæg blev sendt skråt tilbage i feltet og derfra yderligere lagt af til en afslutning, som Victor Jensen var først over riposten på, og han kunne altså bringe FCK’erne på guldkurs.