Talenttid – U/19 Ligaen – 31/05-2016 – Supersub, U/17-spillere, og et mesterskab

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U/19 Ligaen

Udklip

16-årige Benjamin Hvidt sikrede AGF U/19 endnu en sejr

Med en 1-0-sejr over Lyngby sikrede AGF U/19 den tredje sejr på kun fire kampe. 16-årige Benjamin Hvidt blev matchvinder. 

Når man er 16 år gammel og spiller fodbold på højeste plan, har størstedelen af de jævnaldrende en plads i U/17 Liga-truppen. Det gælder dog ikke for Benjamin Hvidt, der på trods af at være årgang 0, søndag var draget med U/19 Liga-holdet til Lyngby.

Her startede han inde, og han gjorde det med lyn og torden.

Læs resten af referatet her.

Super-sub fik OBs U/19-tropper tilbage på sporet

For blot at holde det mindste håb om guldmedaljer i live, skulle FC Nordsjælland U/19 storsejre over OB. Martin Høgstad havde dog andre planer. 

Med en seks points og 17 mål op til FC Midtjylland virkede det mere end urealistisk at nå ulvene på U/19 Ligaens førsteplads. Ikke desto mindre var det vel et skud værd.

Skuddet så dog blot mere urealistisk ud ved pausen, da den storsejr tigrene jagtede, slet ikke havde kastet et eneste mål af sig.

Læs resten af referatet her.

EfB U/19 fik uafgjort mod Brøndby med seks U/17-spillere

Esbjerg U/19 havde behov for at løfte sig efter 1-6-afklapsningen til FC Midtjylland runden forinden. 

Brøndby IF var modstanderen og klubben, der lagde græs til weekendens U/19 Liga-opgør. Her stillede gæsterne med en relativt uprøvet trup, da hele seks U/17-spillere igennem kampen fik prøvet kræfter med U/19 Ligaen.

Efter den seneste rundes store nederlag til FC Midtjylland, sørgede esbjergenserne for at stå defensivt og optimere den del af deres spil frem for den offensive. De resulterede i en ultradefensivt første halvleg, men det gav værterne problemer.

Læs resten af referatet her.

Vejle U/19 og Silkeborg delte i remis

Vejle U/19 afsluttede deres sæson på hjemmebane, men formåede ikke at gøre det med en sejr over et ellers halvsløjt Silkeborg-mandskab. 

I første halvleg var det ellers hjemmeholdet, der var farligst og kom frem til flere chancer. Oscar Hedvall i Silkeborg-målet havde dog en rigtig god dag hos gæsterne og snuppede det meste, der kom hans vej.

Dog kunne han ikke gøre noget ved Kristian Kirkegaards afslutning fra 25 meters afstand. Bolden blev rettet af på vejen mod Silkeborg-målet, og strøg forbi U-landsholdskeeperen. Efter en halv times spil var stillingen derfor 1-0 til værterne.

Det ændrede sig i anden halvleg, hvor Silkeborg blev mere dominerende. Gæsterne sad mere på spillet og fik de større chancer, og holdet fra Søholt udnyttede netop dette.

Læs resten af referatet her.

FCM blev U/19-mestre i weekenden

Lørdag sikrede FC Midtjyllands U/19-hold sig det danske mesterskab for anden sæson i træk, og det til trods for deltagelse i to internationale turneringer foruden den hjemlige liga.

Efter en 3-0-sejr onsdag over AGF var guldmedaljerne så godt som sikret til de unge midtjyder. Med seks point ned til FC Nordsjælland på anden pladsen og en målscorer på +17 med to kampe tilbage, skulle nordsjællænderne levere et noget vildt slutspil, hvilket de desværre ikke formåede.

Læs resten af referatet her.

 

In this article