TT – U/17 Ligaen – Runde 4 – Nyoprykkere stadig ubesejret

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U/17 Ligaen

u17-ligaen 14-09-2016

Ulve slog rivalerne i lokalkamp

Der var dømt derby i U/17-ligaen, da FC Midtjyllands U/17-drenge hjemme tog imod Silkeborg IF. Det blev førstnævnte der løb med sejren efter uafgjort ved pausen.

Selvom at Silkeborg IF svarede hurtigt tilbage på FC Midtjylland U/17´s føringsmål i første halvleg, rejste hjemmeholdet sig igen og vandt sikkert med 4-2.Første halvleg startede bedst for FC Midtjylland, der også kom foran på Christian Tue Jensens mål efter 11 minutter. Jublen varede dog kun lige godt og vel et minut, for da havde Luc Park allerede udlignet for gæsterne.

I anden halvleg viste ulvene dog klassen og punkterede hurtigt kampen..

LÆS RESTEN AF KAMPREFERATET HER: 

Esbjerg nedkæmpede HB Køge og forsvarede førstepladsen

Esbjergs U/17-talenter vandt uden de store problemer med 2-0 over HB Køge, da de to mandskaber lørdag eftermiddag krydsede klinger på Esbjerg Atletikstadion. Jakob Lønne og Oliver Olsen scorede målene. 

I sidste sæson måtte man tage til takke med skuffende midterplacering, men i denne sæson blæser der nye vinde over Esbjergs U/17-hold, som har fået en fremragende start på U/17 Ligaen. Tre sejre ud af fire mulige var facit inden hjemmekampen mod HB Køge, som kom til Vestjylland med betydeligt mindre selvtillid i bagagen. Senest tabte svanerne med hele 3-0 til Brøndby.

Lørdag eftermiddag skulle Steen Knudsens tropper tilbage på sporet, men efter blot tre minutters spil led de sjællandske forhåbninger et stort knæk. Tilskuerne på Esbjerg Atletikstadion havde knap fundet sig til rette på lægterne, før U/17-landsholdets Oliver Olsen headede vestjyderne foran med 1-0.

I den efterfølgende periode gik EfB efter at punktere kampen med yderligere scoringer..

LÆS RESTEN AF KAMPREFERATET HER: 

AGF tilbage på sporet

Gustav Mogensen blev med sit fjerde sæsonmål den store helt for AGF, da ’De Hvie’ lørdag eftermiddag besejrede AaB med 2-1 i U/17 Ligaen. 

U/17: AGF 2-1 AaB
1-0: Magnus Kaastrup (23.)
1-1: Gabriel Adriano (43.)
2-1: Gustav Mogensen (60.)

Efter to lange uger uden fodbold fra landets bedste U/17-række, var der lørdag eftermiddag atter U/17 Ligaen på programmet. Kampen mellem AGF og AaB blev afviklet under en strålende sol og med udsædvanlige varmegrader for en september måned i Danmark. Lørdag var bestemt en god dag at gå til fodbold på!

AGF dominerede i grove træk første halvleg og formåede at holde gæsternes talentfulde offensivspillere fra fadet. Århusianerne virkede opsatte på at revanchere forrige weekends skuffende resultat mod Lyngby og havde i kampens indledning to store chancer, som skulle have resulteret i mål…

LÆS RESTEN AF KAMPREFERATET HER: 

Overtidsscoring sendte Vejle i kulkælderen

Mathias Jørgensen blev den store helt for FC Nordsjælland, da han i overtiden af lørdagens U/17-ligakamp mod Vejle scorede det afgørende mål til 2-3.

U/17: Vejle 2-3 FC Nordsjælland
0-1: Oliver Rimmen (33.)
1-1: William Førby (42.)
2-1: Mark Asp Rasmussen (57.)
2-2: Emeka Nnamani (72.)
2-3 Mathias Jørgensen (81.)

Som følge af landskampspausen havde talenterne fra Vejle og FC Nordsjælland ikke spillet betydningsfulde kampe i 14 dage. Dermed ikke sagt, at de unge spillere har ligget på den lade side, snarere tværtimod.

Vejle brugte den kampfri pause på at ændre spilkonceptet, så man nu skal spille 4-1-4-1 frem for den 3-4-3-formation, som har været træner, Søren Lykkes foretrukne i sæsonens første to kampe, der har kastet tre point af sig.

Det samme pointantal var inden opgøret facittet for FC Nordsjælland. Sidste sæsons sølvvindere har ikke fået den sæsonstart, de har håbet på, og lørdag skulle der tilføjes tre point på kontoen, hvis Kasper Kurlands tropper skulle holde snor i topholdene.

Ikke overraskende var boldbesiddelsen størst i gæsternes favør, men det kneb for tigrene at skabe de store, oplagte målchancer. Det var Vejle til gengæld ganske gode til, og specielt ved Rami Ayman skulle østjyderne have bragt sig foran, men østjydens spark strøg over Rasmus Froms mål…

LÆS RESTEN AF KAMPREFERATET HER: 

Første sæsonsejr til Viborg

Efter to uafgjorte kampe og imponerende spillemæssige takter, lykkedes det lørdag eftermiddag nyoprykkede Viborg at hive sæsonens første sejr i hus, da man på hjemmebane slog OB med 2-1.

U/17: Viborg 2-1 OB
1-0: Emil Frederiksen (5.)
1-1: Nicolai Skøtt (48.)
2-1: Oliver Haurits (80+)

”Kan de klare det høje tempo i U/17 Ligaen?”, var det store spørgsmål angående nyoprykkede FK Viborg i sæsonoptakten, og der gik ikke længe, før det store spørgsmål blev besvaret.

Allerede i de grønklædtes sæsonpremiere så vi potentialet. I sæsonpremieren mod HB Køge dominerede Ralf Pedersens drenge i en kamp, som sluttede 2-2, og i weekenden efter var der igen storspil fra Viborg, som delte pointene med Silkeborg i en ny 2-2-affære.

Hvis Viborgs sæsonstart har været opløftende, så er det helt andre adjektiver, der skal til for at beskrive fynboernes indledning på denne sæson. Tre nederlag i tre kampe var odenseanere inden lørdagens opgør noteret for, og det på baggrund af, at OB inden sæson opgraderede talentudviklingen og hentede markante forstærkninger til Fynsland. Jovist, i ungdomsfodbold vægter udvikling højere end resultater, men OB’s magre pointudbytte er bare ikke godt nok.

Fra kampens start syntes De Stribede opsatte på at bevise over for sig selv og omverdenen, at man altså har, hvad der skal til…

LÆS RESTEN AF KAMPREFERATET HER: 

På et hængende hår: FC København slog Randers

Med tre sene mål formåede FC København lørdag eftermiddag at besejre Randers, der ellers kæmpede bravt og var tæt på at skabe overraskelsen, da de to hold mødtes i U/17 Ligaen.

U/17: FC København 3-0 Randers
1-0: Oliver G. Andersen (72.)
2-0: Nikolas Nartey (79.)
3-0: Oliver G. Andersen (81.).

Solen bagede ned over Peter Bangs Vej, da Randers’ U/17-spillere i lørdags ankom til hovedstaden. Målsætningen var klar: Der skulle point med tilbage til Kronjylland.

Efter et trænerskifte og to klare nederlag, hvor aftalerne ikke blev overholdt, var der senest, randrusianerne var i kamp, grund til at glæde sig. Topholdet fra Esbjerg blev besejret med 2-1 og Thomas Lofts drenge spillede en flot kamp. Lørdag gav træneren derfor ikke overraskende genvalg til de 11 spillere fra Esbjerg-kampen.

FC København har ungdomslandsholdsspillere på stribe, men til kampen mod Randers var to af holdets største profiler placeret på bænken. Midtbanekriger, Nikolas Nartey og topscorer, Victor Jensen havde efter kampene med U/17-landsholdet brug for hvile og var altså ikke blandt træner, Jacob Neestrups foretrukne…

LÆS RESTEN AF KAMPREFERATET HER:

In this article