U/17 Ligaen – Runde 9 – en masse tætte kampe

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U/17 Ligaen

runde-9

FCN U/17 vandt knebent over HB Køge

FC Nordsjællands U/17-hold skabte en masse chancer i kampen mod HB Køge, og de gik da også hen og vandt kampen.

U/17: FC Nordsjælland 1-0 HB Køge
1-0: Nikolai Frederiksen (65′)

FC Nordsjælland skulle lørdag på en på papiret overkommelig opgave, da bundproppen HB Køge gæstede Right to Dream Park.

Lige fra kickoff var det da også værterne, der sad på det meste af spillet. Nordsjælland skabte et hav af chancer, men manglede skarpheden og kunne ikke få skubbet bolden over målstregen.

Imens stod gæsterne fra Køge dybt og satsede på at få deres muligheder på kontra. HB Køge fik også en del tilbud efter omstillinger, men manglede ligesom Nordsjælland skarpheden i afslutningerne.

Efter en første halvleg med en del chancer til begge mandskaber var opgøret stadig målløst. 0-0 ved pausen.

I anden halvleg fortsatte samme billede som i de første 40 minutter. Hjemmeholdet fik mange chancer, men kunne stadig ikke få scoret. Dog fortsatte de med… Læs resten af referatet her.

 

Randers vandt tæt kamp over Midtjylland efter mange mål

Randers blev ved med at score, og Midtjylland blev ved med at udligne. Det lykkedes dog Randers at vinde kampen.

U/17: Randers Freja 3-2 FC Midtjylland
1-0: Kasper Høgh (9′)
1-1: Gustav Isaksen (17′)
2-1: https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Tengstedt (straffe) (38′)
2-2: Kasper Høgh (46′)
3-2: Majaliwa Msabaha (48′)

Lørdag skulle Randers Freja og FC Midtjylland tørne sammen i en kamp, hvor begge hold var opsatte på at hente alle tre point. De midtjyske gæster skulle rejse sig efter sidste rundes uafgjorte resultat mod FC Nordsjælland, mens hjemmeholdet jagtede anden sejr på stribe efter sejren over Viborg FK senest.

Begge hold lagde opgøret ud med at vise, at de var kommet for at spille bold. Udeholdet lagde ud med et højt pres, og det gav meget tidligt i opgøret en kæmpe chance til https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Tengstedt, der headede på overliggeren efter et frisparksindlæg, og få øjeblikke senere var det så Randers, der ramte træværket.

Vi skal da også kun ni minutter ind i opgøret, før den første scoring kom. ‘Ulvene’ stod højt på banen og det kostede, da hjemmeholdets Christoffer Petersen drev bolden hele vejen fra egen banehalvdel til gæsternes felt, og her kunne han med en stikning spille Kasper Høgh helt fri, og han svigtede ikke. 1-0 til Randers Freja.

Hjemmeholdet havde flere muligheder og burde have været foran med mere end ét enkelt efter det første kvarter, men pludselig blev der… Læs resten af referatet her.

 

FCK smed 1. pladsen væk efter en vanvittig spændende kamp mod Viborg

FCK kunne med en sejr beholde 1. pladsen. Modstanderne fra Viborg gjorde dog brav modstand.

U/17: FC København 3-3 Viborg FK
1-0 Selvmål
2-0 Victor Jensen
2-1
3-1 Victor Jensen
3-2
3-3

Der var tale om top mod bund, da FCK tog imod Viborg i U/17 Ligaen. Hvis FCK havde vundet kampen, havde de overhalet Brøndby og dermed placeret sig som nummer 1. Viborg gav dog stærk modstand, så det blev til uafgjort.

Viborg startede kampen med en kæmpe chance. De havde frispark lige ude foran feltet. Bolden blev lagt indover, og det var en Viborg-spiller, som kom først på bolden. Han formåede dog ikke at få den i mål. Viborg startede i det hele taget kampen meget godt, men det var FCK, som kom først foran.

FCK havde hjørnespark. Den blev slået fint indover, og der kom et fint hovedstød på. Lige inden målmanden skal til at redde, rammer bolden en Viborg-spiller, og bolden går i mål. Der var derfor tale om et selvmål. Viborg fortsatte med at kreere store chancer, men endnu en gang var det FCK, som scorede. Victor Jensen fik en bold stukket i dybden. Han valgte at tage et træk forbi målmanden, og han scorede på frit mål fra en spids vinkel. 2-0 ved pausen.

I anden havleg fik Viborg reduceret til 2-1 ved hjælp af et frisparksmål. Bolden blev sparket under muren, og den gik derfor i mål. Ikke særlig godt murarbejde. FCK kom… Læs resten af referatet her.

 

AaB vinder tæt kamp over Silkeborg, som var tæt på vildt comeback

AaB var foran med to, men lige pludselig kom Silkeborg tilbage og udlignede. AaB endte dog alligevel med at vinde kampen.

U/17: AaB 3-2 Silkeborg IF
1-0 Gabriel Adriano Alves Christensen
2-0 Anders Bærtelsen
2-1 Pelle Mattson
2-2 Sebastian Jørgensen
3-2 Søren Tengstedt

Kampen startede i et rigtig højt tempo. Begge hold havde sine chancer, men det var Silkeborg, som dominerede mest. De sad på bolden i starten af kampen. Efterhånden som kampen udviklede sig, fik AaB lige pludselig overtaget, og det udnyttede de. I slutningen af første halvleg scorede Gabriel Adriano Alves Christensen efter et utrolig flot angreb og afslutning. 1-0 var stillingen ved pausen.

Kort inde i 2. halvleg blev AaBs føring fordoblet, da Anders Bærtelsen scorede på straffe, efter at Lukas Klitten fremtvang straffesparket. Silkeborg IF gav dog langt fra op. I det 52. minut reducerede Pelle Mattson, så der igen var spænding i kampen. I angrebet efter kom udligningen, da Sebastian Jørgensen scorede efter flot assist fra Oliver Schmidt. 2-0 er jo den farligste føring i fodbold!

AaB vandt dog alligevel kampen. Kort efter sin indskiftning scorede topscorer Søren Tengstedt efter assist fra Mikkel Kaufmann. Søren Tengstedt ligger nu på andenpladsen på topscorerlisten med sine ni mål. Til sidst i kampen gav AaB debut til unge… Læs resten af referatet her.

 

Lyngby smadrer kriseramte OB

Lyngby vandt 3-0 over de kriseramte fynboere. Det er nemlig ikke kun på Superliga-plan, at OB er i krise.

U/17: Lyngby Boldklub 3-0 Odense Boldklub
1-0 Emil Kornvig (25)
2-0 Daniel Soidik (54)
3-0 Emil Kornvig (68)

OBs Superliga-mandskab er i kæmpe krise i øjeblikket. Krisen ser ud til at have smittet sig til deres U/17-hold, som ligger andensidst i U/17 Ligaen. Lyngby Boldklub har derimod spillet sig væk fra bunden nu og ligger solidt i midten af tabellen.

OB startede ellers rigtig godt ud. De spillede med højt tempo og skabte mange chancer. Inden for de første 10 minutter havde OB allerede brændt tre kæmpe chancer ved Thomas Hvilsom, Peter Clement og Nicolai Skøtt. Bolden ville dog ikke ind. Lyngby brugte dog ikke tid på at brænde chancer. I det 25. minut scorede Emil Kornvig, da han kom først på et hjørnespark. Pausestillingen var 1-0 til Lyngby.

Lyngby sad fuldstændig på anden halvleg. OB viste ikke de samme takter, som de gjorde i første halvleg. 10 minutter inde i anden halvleg fik Mads Sindholt tilkæmpet sig et straffespark. Sparket tog Daniel Soidik sig sikkert af. I det 65. minut gjorde OB det svært for sig selv, da Mads Hvilsom blev smidt ud. Mads Hvilsom nedlagde en Lyngby-mand i en friløber, så udvisningen var fair nok.

Lyngby fuldgjorde udgydelsen, da Emil Kornvig blev dobbelt målscorer. Rasmus Beyer stod for assisten. Kampen endte altså 3-0 til Lyngby Boldklub. Lyngby har vundet samtlige… Læs resten af referatet her.

 

Brøndby erobrede 1. pladsen, da de vandt over Vejle

Brøndby spillede rigtig godt ude mod Vejle, og de ligger nu nr. 1.

U17: Vejle Boldklub 2-4 Brøndby IF
0-1: Mikkel Eslund (5)
1-1: Jacob Kristensen (16)
2-1: Rami Mostapha (17)
2-2: Jesper Lindstrøm (26)
2-3: Andreas Pyndt Andersen (30)
2-4: Muamer Brajanac (40)

Brøndbys unge talentfulde U/17-drenge tog lørdag til Vejle. Målsætningen var en sejr for at erobre førstepladsen fra rivalerne fra FC København. Kampen blev en vild affære, hvor alle seks mål blev scoret i 1. halvleg.

Brøndby kom foran efter bare fem minutter på grund af en forsvarsfejl fra Vejle. Målscoreren var Mikkel Eslund. Vejle Boldklub lod sig dog overhovedet ikke ryste. To mål på to minutter gjorde, at Vejle lige pludselig var foran. Det første mål skete ved at, Kasper Døhr Thychosen stod for en god afslutning, og Jacob Kristensen var klar på riposten. Det andet mål var et hovedstødsmål fra Rami Mostapha efter et godt indlæg fra Thais Damgaard, der spillede en god kamp.

Vejle Boldklub var oven på efter de to hurtige mål. En fejl fra Vejles målmand gjorde dog, at Jesper Lindstrøm kunne gøre det til 2-2. Efter det mål så Brøndby sig ikke tilbage. Kort efter udlingingen kom Brøndby foran ved Andreas Pyndt Andersen. I 1. halvlegs tillægstid fordoblede talentfulde Muamer Brajanac Brøndbys føring. En veloverstået halvleg for Brøndby.

Brøndby dominerede kampen totalt i 2. halvleg. Det var faktisk utroligt, at… Læs resten af referatet her.

 

AGF vandt over Esbjerg efter mål i overtiden

AGF afgjorde det til allersidst, da de vandt med 2-1 over Esbjerg.

U/17: AGF 2-1 Esbjerg
0-1: Patrick Egelund (42′)
1-1: Jacob Trenskow (46′)
2-1: Quoc Minh Truong (80′)

Det var to mandskaber, der begge var sultne efter en sejr, der skulle krydse klinger lørdag eftermiddag på Fredensvang i Aarhus.

Begge hold lå før kampen forholdsvis godt placeret i den øverste halvdel af tabellen, så det var lidt af en topkamp, tilskuerne skulle blive vidner til.

I første halvleg havde begge hold fine muligheder. Esbjergs nok største chance kom, da David Easter afleverede bolden til Deniz Korkmaz, som trak ind i banen og afsluttede, men han måtte se bolden gå over mål.

Hjemmeholdet havde også en fin chance efter de brød igennem i midten af banen, men Esbjerg-keeperen pressede AGF’eren til at afslutte forbi stolpen, og derfor var opgøret stadig målløst, da dommeren fløjtede til pause.

Anden halvleg blev en lidt anden affære. Der var kun gået knap to minutter, før de vestjyske gæster kom i front. Oliver Olsen kom igennem på højresiden og sendte et indlæg i ind feltet. Målmanden fik godt nok hånden på bolden, men… Læs resten af referatet her.

In this article