Talenttid – U/19 Ligaen – 16.09.2015 – Målorgier, hattrick og comebacks

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U/19 Ligaen

Foto: dbu.dk
Foto: dbu.dk

OBS: Vi anbefaler at læse vores store optakt til U/19 Ligaen, hvis man vil have helt styr på den kommende sæson, de store profiler og meget andet godt. 

Læs del 1 herLæs del 2 her

Mark Brink med hattrick, da FCN led første pointtab i målorgie

Der var lagt op til et U/19-brag, da Esbjerg og FC Nordsjælland, ligaens eneste ubesejrede hold, tørnede sammen lørdag. 

Og et brag, det fik de!

Der var blot spillet to minutter, da Emre Mor driblede flot forbi et passivt Esbjerg-forsvar, og sparkede bolden ind bag Andreas Pedersen, der afløste en skadet Daniel Iversen. Pedersen selv så heller ikke helt skarp ud i den situation.

Gæsterne var tydeligvis ikke klar fra start, og det udnyttede nordsjællænderne til at udbygge føringen til 2-0 efter blot 16 minutter. Her var det er sublimt opspil af de unge tigre, der gav pote. Oliver Miltoft spillede suverænt Daniel Skov i dybden, der scorede kynisk.

Alt tydede på guld og grønne skove for FC Nordsjælland, der havde startet sæsonen fremragende og nærmest i en klasse for sig selv. Dog skulle de være oppe på tæerne, da Esbjerg tidligere på sæsonen havde vendt et 0-2-nederlag til sejr på blot fem minutter – det var mod FC København.

Og gejsten til at gøre det igen, fandt de hurtigt frem. Blot minuttet efter 2-0-føringsmålet stak Mark Brink en bold i dybden til Klaus Moesgaard, der fornemt sparkede bolden i det lange hjørne.

Derefter blev hjemmeholdet fuldstændigt sat. Selv samme Mark Brink skiftede assistentrollen ud med målscorerrollen efter 26 minutter, da han hamrede en ripost fra et frispark i mål. Og så stod den lige pludselig 2-2.

Læs resten af referatet her:

FCK tabte for tredje gang i streg – denne gang med en mand i overtal

Der er ikke meget gejst at spore i FC København og på deres U/19-hold. 

Godt nok fik Superliga-holdet fra Parken en appetitvækker, da de fik en flot 4-2-sejr hjemme mod AaB i weekenden, men knap så godt gik det for klubbens U/19-hold.

Ude mod Silkeborg, var de nemlig oppe mod et formstærkt mandskab, der allerede fra starten tog teten.

Her var det nemlig en af sæsonens helt store profiler, Nicklas Røjkjær, der bragte hjemmeholdet foran, da han afsluttede køligt ind bag FC Københavns keeper, efter et velspillet angreb.

Søholt Talent Park var derfor ved godt mod, men FCK fik inden pausen udlignet på et straffespark ved Jonathan Frimann. Det var hans sæsonmål nummer to på straffespark.

Læs resten af referatet her: 

AaB bankede Lyngby 

Der blev ikke holdt igen, da Lyngby var på besøg i det nordjyske. AaB uddelte flade ud til de Kongeblå. 

AaB havde startet sæsonen med en sejr og et nederlag, mens at Lyngby havde sikret både sejr, uafgjort og et nederlag. De stribede fra det nordjyske var dog opsat på at få vist, hvad de kunne i sæsonens første hjemmekamp.

Hjemmeholdet kunne dog, trods stor dominans, ikke finde vej til målet i det første kvarter, men det ændrede Bardhec Bytyqi på efter en flot solotur. Den unge AaB’er sparkede fladt i de korte hjørne og gjorde det til 1-0 efter 17 minutter.

Lyngby kunne ikke følge med og 17 minutter senere, var AaB på pletten igen. Her var det Sebastian Andersen der var blevet sendt i dybden, og kynisk gjorde han det til 2-0, hvilket også var pausestillingen.

I pausen var ingen dog sikre på, at AaB nødvendigvis kunne holde på føringen. I sæsonens første to kampe, havde nordjyderne nemlig ikke haft meget held med at holde en føring, selvom de trods alt havde tre points på kontoen før kampen.

Føringen forblev dog intakt igennem kampen – faktisk blev den kun øget.

Læs resten af referatet her:

Brøndby nedlagt i Århus

Det kører ikke for de to sjællandske storklubber FC København og Brøndby. Begge klubber tabte nemlig i weekendens U/19-runde – sidstnævnte mod AGF. 

AGF var toneangivende fra start mod et ellers, på papiret, stærkt Brøndby-hold, der var på besøg i Århus. Holdet fra Vestegnen var kommet efter points, eftersom at det ikke var lykkedes dem i deres første kamp i sæsonen.

Det blev dog ikke dagen for de blå-gule. Det var hjemmeholdet der havde chancerne i første halvleg, og det havde ikke været underligt, hvis de havde en snæver føring ved pausen. Sådan var det dog ikke.

Læs resten af referatet her:

FCM på tavlen efter besøg hos OB

Odense Boldklub tog lørdag imod de forsvarende mestre i U/19 Ligaen, FC Midtjylland, der skulle prøve at revanchere første rundes nederlag til titelkonkurrenterne fra FC Nordsjælland, hvor ulvene havde store problemer med at få omsat chancer til mål.

Weekendens kamp på Odense Atletikstadion starter en smule overraskende med, at hjemmeholdets træner, tidligere FCM’er, Tonny Hermansen, dirigerer sit mandskab frem i et meget aggressivt presspil, der med en høj forsvarslinje og satsning i duellerne forsøger at overrumple gæsterne fra Herning.

Det friske høje pres efterlader dog muligheder for omstillinger, hvis FCM lykkes med at spille udenom presset. To minutter før dommerens pausefløjt kommer FCM’s Babajide David afsted i netop en sådan omstillingsmulighed. Han finder Mads Døhr Tychosen på kanten, der sender et præcist indlæg ind i panden på frontløber Simon Sterring, som pander 1-0-scoringen i nettet. Sterrings hovedstødsmål sikrer ulvene pauseføringen, hvilket tvinger odenseanerne længere frem på banen i jagt på udligningen. Det lykkedes dog FCM at holde nogenlunde ro på spillet i anden halvleg, selvom OB’erne kæmpede for det udlignende mål.

Læs resten af referatet her: 

Vejle sejrer i målrigt opgør

Lørdagens U/19 Ligaopgør mellem Randers og Vejle bød på hele seks scoringer – heraf to i de første ti minutter.

Det kronjyske hjemmehold jagtede i sæsonens fjerde ligakamp fortsat de første tre point, mens gæsterne fra Vejle Boldklub tog en sejr fra det seneste opgør med sig til Randers. Det var da også et kampbillede med VB’erne mest på bolden, der viste sig at være gennemgående for kampen, mens Randers lurede mere på omstillinger.

Efter blot fire minutters spil lykkedes det Vejles Peter Kristensen at bringe gæsterne i front, da han var hurtigst over riposten fra Bilal Nassers afslutning. Hjemmeholdet svarede dog hurtigt igen, da Jeppe Mogensen kom først på Mikkel Kallesøes indlæg, og han kunne dermed pande udligningen i nettet.

Kort inden pausen bringer Vejle sig atter foran, da Christian Kudsks diagonalaflevering finder vej til Bilal Nasser. Frontløberen tager et træk ind i banen, inden han med et præcist spark lægger den ind i det fjerneste målhjørne. Et kvarter forinden havde Randers’ Kasper Vernersen testet træværket hos Vejle-keeper, Jakob Henriksen, med et forsøg direkte på frispark.

Læs resten af referatet her:

Det er værd at notere sig, at det er vanskeligt at samle information om diverse kampe, spillere osv. fra U/19 Ligaen, da vi her på Talenttid er de eneste, der fuldt og fast fokuserer på de bedste danske ungdomsligaer. Derfor har vi brug for DIN hjælp, til at udvikle både Talenttid men også dansk ungdomsfodbold, som vi her på D’ BOLD mener, får for lidt medietid. Er du uenig i nogle af kåringer? Mangler vi at skrive om noget, eller er vi bare helt ude i hampen, ja så skal du være velkommen til at kontakte os, ligesom vi med fordel altid modtager information om spillere, hold, trænere og hvad der ellers rører sig.

In this article