Talenttid – 23-03-2016 – Forårsfornemmelser i U/17 Ligaen

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’ BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U/17 Ligaen

u17-ligaen 23-03-2016

Ustoppede FCK i ny sejr

FC København er suveræne i U/17 Ligaen, og fredag aften slog man i sikker stil Silkeborg med 4-0. Det lugter af guld i hovedstaden.

Frederiksberg Idrætsparks kunstgræsbane lagde fredag aften klokken 19.00 (kunst)græs til opgøret mellem FC København og Silkeborg. Værterne fra FCK var naturligvis storfavoritter, og syv sejre på stribe taler sit tydelige sprog om et hold i medvind.

I medvind kan Silkeborg ikke siges at være. Efter en god afslutning på efterårssæsonen kom man i forårspremieren skidt i gang, da man tabte 2-0 til Brøndby, og derfor var fredag dagen, hvor man skulle ordentligt i gang..

LÆS RESTEN AF KAMPREFERATET HER: 

Esbjerg fik årets første sejr

I forårssæsonens anden kamp vandt Esbjergs U/17-hold med hele 4-0, da HB Køge gæstede kunstgræsbanen ved Gl. Vardevej.

Efter 0-3-nederlaget i forårspremieren mod FC København var det en flok toptændte vestjyske talenter, som EfB-træner Lars Vind sendte på banen i lørdagens hjemmekamp mod HB Køge. Esbjergs selvforståelse er til at rode rundt i bunden af U/17 Ligaen, hvilket holdet og spillermaterialet da også er for godt til.

HB Køge er modsat værterne kommet fint fra land i det nye år. Senest slog svanerne Brøndby med hele 3-0 og satte dermed en fed streg under, at man mener det seriøst, når det kommer til talentudvikling. Med en sejr i lørdagens kamp mod Esbjerg ville bronzemedaljerne være inden for rækkevide, og hvem havde lige troet det om den sædvanlige bundprop fra beskedne Køge?

Gæsterne fra Sjælland startede kampen bedst..

LÆS RESTEN AF KAMPREFERATET HER: 

Tredje gang var ikke lykkens gang for OB

Efter sejre i forårssæsonens første to opgør kom OB’s U/17-hold lørdag ned på jorden igen, da man i Aalborg tabte med 2-0. AaB var bedst fra start til slut.

Forårets indtil nu største overraskelse har været OB’s opblomstring. Eller, opblomstring er måske for stort et ord om to vundne fodboldkampe, men alligevel tillader vi os at være henrykte over fynboernes sæsonstart. Især forårsåbneren mod Lyngby (6-0 sejr red.) var opløftende, og i sidste weekend blev storsejren så efterfulgt af en 3-1 hjemmesejr over Randers. Kunne OB lave tre på stribe?

Nej, det kunne de ikke.

LÆS RESTEN AF KAMPREFERATET HER: 

Frisparksperle i overtiden afgjorde topkamp

FC Midtjyllands Christian Tue blev helten, da midtjyderne hjemme på Wunderelf Arena tog imod FC Nordsjælland i U/17 Ligaen.

Der var god grund til at glæde sig til kampen mellem FC Nordsjælland og FC Midtjylland. For det første fordi klubberne er den absolutte elite, når det kommer til talentudvikling i Danmark, for det andet forbi, der var tale om en topkamp i U/17 Ligaen og for det tredje, fordi forårssolen tittede frem.

På banen var der dog ikke helt så meget at glæde sig over.

Spillet levede ikke helt op til de store forventninger, men hvad kampen ikke havde i skønhed, havde den i intensitet. Gæsterne var som altid mest på bolden, men FC Midtjylland ville også lege med, så derfor blev første halvleg en smårodet affære, hvor gæsternes Andreas Olsen var tættest på med et stolpeskud.

Anden halvleg var knap nok startet, før hjemmeholdet var i front..

LÆS RESTEN AF KAMPREFERATET HER: 

Vildt comeback da Haderslev slog de forsvarende mestre

U/17 Ligaens prygelknabe fra Haderslev stod lørdag for sæsonens største overraskelse, da man ude besejrede Brøndby med 1-2. Begge Haderslev-scoringer faldt i kampens døende minutter.

Det skønne ved fodbold er at David kan slå Goliath. Det synes de sikkert ikke er så skønt i Brøndby, som gjorde alt rigtigt, men alligevel tabte. Haderslev, som ligger nummer klart sidst, og Haderslev, som inden kampen mod Brøndby ikke havde vundet én eneste af sæsonens første syv udebanekampe. Ja, de slog Brøndby.

Alt talte ellers imod en sønderjysk sejr, men det var Thomas Vildstrups tropper ligeglade med og gik i stedet til kampen, som for dem var årets første, med en god portion optimisme og glæde. Sønderjyderne stod kampen igennem godt organiseret og overholdte de defensive aftaler, som alt sammen er alfa omega, når man møder en modstander af Brøndbys kaliber.

Brøndbys talenter startede kampen bedst og flyttede bolden hurtigt rundt, som træner Albert Capellas havde rådet dem til. Det hurtige pasningsspil, som holdet kan præstere, så man prøver på i første halvleg, hvor gæsterne ofte løb forgæves rundt i trekanter efter de teknisk stærke blågule…

LÆS RESTEN AF KAMPREFERATET HER: 

Fuldtallige Lyngby slog Randers

Lyngby fik i lørdags forårssæsonens første sejr, da man hjemme besejrede Randers med 2-1 i U/17 Ligaen.

Skader og landsholdsaktivitet har været nøgleordene for Lyngbys første tre kampe i foråret, hvor det er blevet til lutter nederlag og en målscore på 0-11. En atypisk situation for de normalt så stærke sjællændere, som derfor var ekstra opsatte på at tage alle tre point, da hestene fra Randers lørdag eftermiddag kom på besøg.

Måske var det meget godt at modstanderen var netop Randers. Kronjyderne har ligesom Lyngby indledt foråret på den værst tænkelig måder, og kom således til opgøret med nederlag i forårets første to kampe.

Første halvleg bød på masser af aktivitet og flere store målchancer til begge hold, og det var tydeligt at ingen af holdene ønskede at tabe kampen…

LÆS RESTEN AF KAMPREFERATET HER: 

Vejle stod for presset og slog AGF

Haderslevs sejr mod Brøndby sendte lørdag eftermiddag Vejle ned på sidstepladsen i U/17 Ligaen, så østjyderne var presset til sejr, da man søndag tog imod AGF.

Seks nederlag på stribe. Det var den magre statistik for Vejle, inden man påbegyndte søndagens kamp mod AGF. I de seks omtalte kampe har man indkasseret hele 27 mål, så derfor var fokus selvsagt på den defensive organisation.

Og det lykkedes Vejles talenter at leve op til træner Søren Lykkes taktiske oplæg, for den defensive disciplin var helt i top, og selvom det skrantede lidt mere offensivt, lykkedes det alligevel østjyderne at score et par flotte mål.

Først var den tidligere Sønderborg-angriber Mads Olesen skarp..

LÆS RESTEN AF KAMPREFERATET HER: 

In this article