Talenttid – U/17 Ligaen – 01-06-2016 – Sølvkamp næsten afgjort, AGF-stime fortsætter og uovervindelige FCK

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’ BOLD inviterer jer indenfor i en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U/17 Ligaen

Kilde: dbu.dk
Kilde: dbu.dk

Formstærke HB Køge U/17 tabte til uovervindelige FCK

HB Køges U/17-mandskab led fortjent men ærgerligt nederlag mod de danske mestre, FC København.

De ellers så formstærke svaner fra HB Køge kunne i sidste uges ene midtugekamp i U/17 Ligaen intet stille op mod FC Københavns uovervindelige løver, da sikkert sejrede med 3-0 til trods for, at københavnerne allerede har sikret sig guldet, mens HB Køge kæmper med næb og klør for en fjerdeplads.

Alligevel må HB Køge-spillerne ærgre sig over, hvordan nederlaget blev en realitet, for der skulle en standardsituation til, inden FCK’erne i det 23. første gang lykkedes med at passere hjemmeholdets keeper, Andreas Piilgaard, og få minutter før pausen, forærede Piilgaard, der ellers var en af HB Køges bedste, så gæsterne 2-0-scoringen ved en opspilsfejl.

Læs resten af referatet her.

Tredje AGF U/17-sejr i træk: Slår FCM hjemme

AGF har for første gang i indeværende sæson hentet tre sejre på stribe. Den tredje kom i hus onsdag aften, da FC Midtjylland blev slået med 3-1.

FC Midtjyllands drømme om sølvmedaljer led et alvorligt knæk, da man onsdag led et fortjent 3-1-nederlag i Aarhus. Modsat har AGF nu hentet dobbelt så mange sejre i foråret som i efteråret.

Det var ellers favoritterne fra FC Midtjylland, der indledte onsdagens opgør i Aarhus bedst. Efter fem minutters spil måtte en AGF’er redde på stregen, men ulvene kom aldrig foran.

Det gjorde til gengæld hjemmeholdet efter små tyve minutters spil. Efter en flot dribletur afsluttede Mads Mikkelsen fra kanten af feltet. Bolden strøg i nettet, og så var hjemmeholdet ovenpå.

Læs resten af referatet her.

FCM tabte tæt opgør til allersidst mod FCK’s U/17-mestre

FC Midtjylland måtte rejse hjem fra København uden point, selvom midtjyderne havde stor ære i kampen og først indkasserede 1-0-scoringen til allersidst.

U/17-holdet i FC Midtjylland har med sidste uges to nederlag næsten spillet sig ud af sølvræset. Først tabte midtjyderne overraskende til AGF, og lørdag led Ulvene så et ærgerligt nederlag til mestrene fra FCK.

De gæstende midtjyder vidste tilsyneladende godt, at det var landets suveræne og ubesejrede U/17-mestre, man lørdag var oppe i mod. Ulvene viste ingen tænder i første halvleg, hvor man via en lav preslinje og tæthed i kæderne forsøgte at holde hjemmeholdet i skak – selvom FCK’erne aldrig blev rigtigt farlige, måtte FCM-keeper Simon Petersen alligevel hive et par store redninger frem i første halvleg.

Læs resten af referatet her.

Tidlig scoring bag Randers’ sejr i U/17-bundopgør

Randers slog lørdag U/17 Ligaens bundprop, Haderslev FK, med 2-1.

U/17 Ligaens sidsteplads, Haderslev FK, gæstede lørdag Randers, der indtager rækkens næstsidsteplads. Foruden sønderjyderne, der er isoleret i bunden, er det efter kronjydernes tre point fra denne weekend blevet ret så tæt blandt tabellens nederste placeringer, og med en sejr vil man dermed kunne rykke flere pladser frem.

Det gælder dermed om at slå til mod de andre bundhold, og i lørdagens opgør bragte hjemmeholdets Mac Msabaha Randers foran allerede i kampens blot fjerde minut, og de hårdtprøvede sønderjyder gjorde det dermed endnu sværere for dem selv. Scoringen brugte kronjyderne til at sætte sig tungt på første halvleg, og spilovertaget burde hjemmeholdet have omsat til endnu en scoring.

Læs resten af referatet her.

AaB U/17 sikrer enormt vigtig sejr mod HB Køge

AaB’s U/17-hold hentede en drønvigtig 2-1-sejr i lørdagens opgør mod HB Køge.

Der var lagt op til en direkte duel om U/17 Ligaens sæt bronzemedaljer, da AaB lørdag tog imod HB Køge, der qua midtugenederlaget til FCK var tvunget til at hente en sejr i Aalborg – det skete dog ikke, og da FC Midtjylland både tabte til AGF onsdag og til FCK lørdag, spillede aalborgenserne sig med sejren mod HB Køge pludseligt ind i sølvmedaljekampen.

Hjemmeholdet vidste tydeligvis godt, hvad en sejr i lørdagskampen ville betyde, og AaB’erne var i fuld kontrol mod et HB Køge-mandskab, der efter en flot stime blev spillet ned på jorden igen af FCK i onsdags.

Efter 15 minutters spil bragte Søren Tengstedt aalborgenserne foran, da han efter et hjørnespark kunne sparke kuglen i kassen – nu var AaB’erne i hopla, og det momentum udnyttede hjemmeholdets Mads Stefansen til at sende 2-0-målet i nettet efter 38 minutters spil. Stefansen viste stor spilintelligens ved at hoppe over bolden for derefter at fortsætte sit løb, så Wessam Abou Ali kunne spille selvsamme Stefansen fri.

Læs resten af referatet her.

Brøndby U/17 bremsede flot Esbjerg-stime

I et sandt midteropgør blev skarpheden foran mål afgørende, da Brøndby efter to scoringer kort inde i begge halvlege besejrede de gæstende esbjergensere.

Esbjerg fB’s U/17-hold kom til Brøndby med seks sejre, et enkelt nederlag og senest et uafgjort resultat mod Vejle i bagagen. Vestjyderne har dermed haft en imponerende forårssæson, og gæsterne skulle dermed forsøge at finde ind på sejrssporet, som de nærmest er blevet vant til at køre på, indtil sidste weekends 2-2-kamp mod Vejle.

I det lige opgør i Brøndby var det dog hjemmeholdet, der først kunne juble, da Karl Dines Appelt modtog den klassiske aflevering mellem back og midtstopper og sikkert kunne spark Brøndby-føringen ind.

Efter scoringen og særligt de sidste ti minutter af første halvleg var det esbjergenserne, der dominerede. Brøndby-keeper https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Hauervig var dog på plads, når gæsterne kom for tæt på. Keeperen var alligevel selv tæt på at forære udligningen væk, da hans udspark blev opsnappet af Søren Ilsøe, men Hauervig slap med skrækken.

Læs resten af referatet her.

FCN U/17 tæt på sølv efter sejr i Odense

FC Nordsjælland spillede sig et stort skridt tættere på U/17 Ligaens sølvmedaljer, da Tigrene lørdag slog OB i Ådalen med 3-1.

Efter lørdagens sejr i Odense er FC Nordsjællands U/17-mandskab nu blot en enkelt sejr fra at kunne kalde sig sølvmedaljevindere af denne sæsons U/17 Liga. Lige så meget havde odenseanerne ikke på spil i weekendens opgør – alligevel var hjemmeholdet fint med i kampens første halvleg.

Efter en lige indledning på kampen var det endda fynboerne, der bragte sig foran. Phillip Stoustrup brød efter en halv times spil i gennem i venstre, men selvom hans afslutning blev pareret, lykkedes det OB at bibeholde presset i FCN-feltet, og så kunne Peter Clement sparke føringsmålet i nettet.

Kort før pausetid fik de gæstende Tigre dog sikret en livsvigtig udligning forud for anden halvleg, da Andreas Olsen direkte på frispark drejede udligningen ind ved nærmeste stolpe – en udligning, der skulle bane vejen for nordsjællændernes comeback.

Læs resten af referatet her.

AGF U/17 fortsætter stimen efter sejr i Lyngby

AGF fortsatte lørdag den flotte sejrstime ved at hente den fjerde sejr på stribe i opgøret mod Lyngby.

AGF’s U/17-hold har for alvor fundet formen her sidst på sæsonen. Forud for lørdagens opgør i Lyngby havde aarhusianerne vundet over først Silkeborg, og siden topholdene, AaB og FC Midtjylland, og minsandten om den fjerde sejr ikke også kom i hus denne weekend.

Trods en lige indledning på kampen bragte de gæstende AGF’ere sig foran efter 20 minutters spil, da Magnus Kaastrup sparkede et indlæg bagerst i feltet ind bag Lyngby-keeper, Oskar Snorre, der blev skadet, da han var noget uheldig med ikke at redde Kaastrups afslutning.

Selvom hjemmeholdet kort efter var tæt på ved Esben Wolf, var det i stedet AGF, der kom på 2-0 en halv time inde i opgøret – også denne gang efter et indlæg, som Marcus Hogan sendte det sidste stykke over stregen. Herefter måtte Snorre i Lyngby-målet give fortabt efter at have forsøgt at spille videre. Målmanden måtte gå ud og blev erstattet af markspilleren, Emil Kornvig, og derfor var det også ret imponerende, at Emil Bodholt kort før pausetid headede reduceringen ind.

Læs resten af referatet her.

In this article