TT – U/17 Ligaen – Runde 2 – Esbjerg til tops

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her for at høre om denne uges kampe fra U/17 Ligaen!

U/17 Ligaen

 

(kilde:dbu.dk).
(kilde:dbu.dk).

Brøndby lagde fra land med sejr

På en god første halvleg lykkedes det de blågule fra Vestegnen at få en glimrende start på U/17 Ligaen, da man lørdag eftermiddag tog imod Silkeborg i egen hule. Kampen sluttede med en hjemmesejr på 2-0.

U17: Brøndby 2-0 Silkeborg
1-0 Roni Arabaci (17.)
2-0 Ertugrul Teksen (80.)

Lørdag var bestemt en dag, Brøndbys U/17-spillere, trænere og ledere længe havde set frem til. Lørdag markerede nemlig dagen for sæsonens første opgør i U/17 Ligaen, og kampene i den landsdækkende række er alt andet lige lidt sjovere end at spille ligegyldige træningskampe.

Modstanderen fra Silkeborg fik en flot sæsondebut i forrige weekend, hvor man på eget græs besejrede AGF med 2-1. Jesper Mikkelsens unge, midtjyske tropper vidste godt, at Brøndby var en stor mundfuld, men de rødklædte ville naturligvis ikke give op uden kamp…

LÆS RESTEN AF KAMPREFERATET HER:

Vanvidscomeback da FC København slog AaB

At man aldrig skal opgive håbet, var lørdagens U/17-kamp mellem FC København og AaB et glimrende eksempel på. Hovedstadens talenter vendte et truende nederlag til en flot 4-3-sejr.

U/17: FC København 4-3 AaB
1-0: Mikkel Kaufmann
2-0: Søren Tengstedt
3-0: Jeppe Pedersen
3-1: Victor Jensen
3-2: Victor Jensen
3-3: Oliver G. Andersen
4-3: Victor Jensen

AaB tog hul på U/17 Ligaen i suveræn stil, da man i første spillerunde uden problemer besejrede Randers med 3-0 og cementerede, at man hører til blandt medaljefavoritterne. I lørdags var der en langt mere udfordrende opgave på programmet for nordjyderne, da man på udebane skulle forsøge at bide skeer med de forsvarede mestre fra FC København, for hvem kampen var sæsonens første.

AaB-træner Adam Harell havde til opgøret valgt at give genvalg til 10 af 11 spillere fra kampen mod Randers, og kun U/17-landsholdsspiller Anders Bærtelsen erstattede Thomas Christiansen i bagkæden.

End ikke den mest optimistiske nordjyde havde drømt om det, der skete i kampens begyndelse. For mens de fremmødte tilskuere i spænding ventede på om de forsvarende mestre kunne vise mesterlig klasse, stjal gæsterne alle overskrifter….

LÆS RESTEN AF KAMPREFERATET HER:

Nyoprykkede Viborg viste tænder i sæsonpremieren

Med ét point og en absolut godkendt præstation vendte FK Viborg lørdag eftermiddag tilbage til landets fineste selskab, U/17 Ligaen, da man på hjemmebane delte i porten med HB Køge.

U/17: Viborg 2-2 HB Køge
1-0: Oliver Haurits (11.)
1-1: Malthe Klausen, selvmål (46.)
1-2: Yunus Emre Ünver (49.)
2-2: Dino Drijevic (54.)

Forventningens glæde er den bedste, og for Viborgs U/17-spillere har sommeren været én lang nedtælling mod sæsonpremieren i U/17 Ligaen mod HB Køge. Det helt store, ubesvarede spørgsmål var inden lørdagens opgør, om viborggenserne kan vende sig til det høje tempo i U/17 Ligaen.

Kampens indledning indikerede, at Viborg ikke ville overlade initiativet til udeholdet, men i stedet forsøge at præge kampen med offensivt og aggressivt spil. Allerede efter et par minutter var Tobias B. Kristensen tæt på at give sit hold en drømmestart, men offensivspillernes afslutning gik tæt forbi mål.

Ikke lang tid senere viste landsholdsaktuelle, Emil Frederiksen for første gang prøver på sit store talent, men heller ikke denne omgang var heldet med værterne….

LÆS RESTEN AF KAMPREFERATET HER:

FC Nordsjælland gjorde arbejdet færdigt i Randers

Efter 3-0-nederlaget i sæsonpremieren mod Esbjerg kom FC Nordsjællands U/17-talenter i lørdags på tavlen, da man på udebane slog Randers med hele 4-0.

U/17: Randers 0-4 FC Nordsjælland
0-1: Jonathan Rothmann (20.)
0-2: Anton Pedersen (39.)
0-3: Mathias Jørgensen (70.)
0-4: Anton Pedersen (79.)

Randers er spået en svær sæson, og i første spillerunde tabte man ikke overraskende til AaB med 3-0. Ét var nederlaget, men værre var, at randrusianerne ”faldt i dårlige vaner”, som holdets nye cheftræner, Thomas Loft, beskrev det.

Noget tyder på, at der arbejdes med attitudeproblemer i Kronjylland, men det kunne ikke ses i kampens begyndelse, hvor Randers med et højt pres tvang FC Nordsjælland til at sparke lange bolde. Hjemmeholdets spillere var aggressive og indstillede på at revanchere nederlaget mod AaB.

Derfor var det ekstra bittert for værterne, at FC Nordsjælland efter 19 minutter bragte sig foran med 0-1. U/17-landsholdsangriberen Joachim Rothmann var manden med målet, og da holdkammerat Anton Pedersen tilmed øgede til 0-2 kort inden pauseteen efter et hjørnespark, lugtede det i den grad af nordsjællandsk sejr…

LÆS RESTEN AF KAMPREFERATET HER:

Gustav Mogensen sænkede OB

Med to scoringer blev førsteårsspilleren, Gustav Mogensen den helt store oplevelse, da AGF lørdag eftermiddag besejrede OB med 2-0 i U/17 Ligaen.

U/17: AGF 2-0 OB
1-0: Gustav Mogensen(20.)
2-0: Gustav Mogensen (65.)

2-1-nederlaget til Silkeborg var helt sikkert ikke den sæsondebut, AGFs nye træner, Morten Mølkjær havde ønsket sig. Lørdag eftermiddag var der dømt revanche mod OB, for hvem opgøret var sæsonens første.

Fynboernes U/17-mandskab har over sommeren forstærket sig med angriberen Lucas Møller Jensen fra Vejle og målmand Hans Christian Bernat fra FC Nordsjælland. Sidstnævnte skulle vise sig at få en uheldig hovedrolle i opgøret mod AGF.

OB startede kampen bedst. Boldomgangen var god og indstillingen fejlede bestemt heller ikke noget. Men mål ændrer fodboldkampe, hedder det populært på fodboldsprog, og da hjemmeholdets Gustav Mogensen efter 20 minutter dirigerede en frisparksbold i mål, ændrede det slagets gang…

LÆS RESTEN AF KAMPREFERATET HER:

Esbjerg vandt og spillede sig på førstepladsen 

På to tidlige scoringer lykkedes det Esbjerg at følge op på sejren fra sæsonpremieren, da man lørdag besejrede FC Midtjylland med 2-0 og nu indtager U/17 Ligaens førsteplads.

U/17: Esbjerg 2-0 FC Midtjylland
1-0: Patrick Egelund (4.)
2-0: Deniz Korkmaz (37.)

Det er tidligt på sæsonen, og der er stadig langt til juni og medaljeoverrækkelse, men det er tilladt at være optimistisk i det vestjyske.

Lars Vinds tropper havde på papiret et super vanskeligt startprogram med kampe mod sølvvinderne fra FC Nordsjælland og bronzevinderne FC Midtjylland, men efter to kampe står de blåhvide nu noget overraskende tilbage med seks point og to clean sheets.

For FC Midtjylland var opgøret imødeset med stor spænding efter næsten to måneder uden betydningsfulde kampe. Det kan derfor mest af alt tilskrives nervøsitet, at gæsterne startede passivt og allerede efter fire minutter måtte indkassere for første gang. Esbjergs måltyv, Patrick gjorde det til 1-0 efter et hjørnespark…

LÆS RESTEN AF KAMPREFERATET HER:

Skarphed bag Vejles sejr over Lyngby

Lørdag tog Vejle imod De Kongeblå fra Lyngby til begge holds sæsonåbningskamp i U/17 Ligaen. Den kom Vejle dog klart bedst ud af og sejrede med 4-1.

U/17: Vejle Boldklub – Lyngby 4-1 (2-0)
11. 1-0 Jakob Kristensen
37. 2-0 Christian Hechmann
60. 3-0 Jakob Kristensen
67. 3-1 Daniel Soidik (straffespark)
70. 4-1 Mark Asp Rasmussen

Både Vejle og Lyngby indledte lørdag denne sæsons U/17 Liga med det indbyrdes møde i Vejle. Selvom gæsterne var meget på bolden, var det hjemmeholdet, der viste størst skarphed og konsekvens.

10 minutter inde i opgøret lykkedes det Vejles Kasper Døhr Tychosen at bryde i gennem i højre. Han fandt Jakob Kristensen centralt, og så blev 1-0-scoringen ellers braget ind.

Efterfølgende satte Lyngby sig på kampen, men det forhindrede dog ikke hjemmeholdet i at producere chancer, selvom også gæsterne forsøgte sig. Få minutter før pausen fordoblede Christian Hechmann så Vejle-føringen, da han lagde et hjørnespark i nettet ved bagerste stolpe…

LÆS RESTEN AF KAMPREFERATET HER:

 

In this article