Talenttid – U/17 Ligaen – 08-06-2016 – AGF-stime fortsætter, FCN’s 9-0-sejr og mange, mange mål

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’ BOLD inviterer jer indenfor i en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U/17 Ligaen

kilde: dbu.dk
kilde: dbu.dk

FCM U/17 fortsat med i medaljekamp efter sejr i Haderslev

FC Midtjylland fandt tilbage på U/17 Ligaens sejrsspor efter 2-0-sejren ude mod bundproppen, Haderslev FK.

I FC Midtjylland er man dybt afhængige af, at enten AaB og FC Nordsjælland sætter point, såfremt midtjyderne skal vinde medaljer. Ulvene har nemlig lidt to nederlag de seneste runder, men i tirsdagens ene midtugekamp gjorde FCM-spillerne dog deres for at holde sig inde i medaljekampen.

Opgøret i Haderslev satte FCM sig da også på fra start – det til trods for, at det var midtjydernes tredje kamp på blot seks dage. Efter et kvarters spil satte gæsternes https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Tengstedt fart i en omstilling for derefter at lægge den til rette for Jonathan Dahl Bagger, der bragte Ulvene på 1-0.

Læs resten af referatet her.

Vejle U/17 sejrer i næstsidste turneringskamp

I U/17 Ligaen tog Vejle Boldklub revanche efter det nederlag, som 1. Divisionsseniorerne havde lidt i weekenden mod Silkeborg.

Selvom Vejle og Silkeborg ligger side om side på henholdsvis 10. og 11. pladsen i U/17 Ligaen, adskiller hele otte point de to klubber, så dermed kan man sige, at mens Vejle ligger i bunden i midterstriden, indtager Silkeborg en placering i toppen af bunden.

I tirsdagens indbyrdes opgør de to hold i mellem var det da også hjemmeholdet fra Vejle, der åbnede opgøret bedst og havde flere muligheder. Alligevel kunne Silkeborg efter syv minutters spil stik imod spil og chancer bringe sig foran, da Filip Hinge fandt Sebastian Jørgensen, der nemt kunne score.

Læs resten af referatet her.

AaB U/17 comebacksejrer i Esbjerg

Esbjergs U/17-hold smed pauseføring, da AaB vandt torsdagens U/17 Liga-opgør på udebane med 2-1.

AaB’erne var torsdag tvunget til at vinde i Esbjerg, hvis sølvmedaljerne fortsat skulle være indenfor rækkevidde. Weekendens resultater betyder dog, at AaB i sæsonens sidste kamp skal slå de ubesejrede mestre fra FC København med hele 14 mål, hvis ikke FC Nordsjælland skal hænge sølvmedaljerne om halsen.

AaB fik dog langt fra den planmæssige start i Esbjerg. Nordjyderne lavede en række boldtab, og allerede seks minutter inde i opgøret bragte Martin Egelund hjemmeholdet på 1-0, da han sendte returen fra Korkmaz’ stolpeskud i kassen. I en meget lige første halvleg kunne det både være blevet til 1-1 og 2-0. Først måtte Jacob Lønne redde på EfB-stregen, og senere sendte vestjydernes Emil Ankersen en langskudsdrøn på overliggeren. Det forblev dog 1-0 til pausen.

Læs resten af referatet her.

Tredje Lyngby-føring holdt hjem i målrigt U/17-opgør i Esbjerg

Med den tætte 3-2-sejr over EfB er Lyngbys U/17-drenge nu sikre på at slutte i U/17 Liga-tabellens øverste halvdel.

I lørdagens opgør i Esbjerg kunne Lyngby med en sejr, i hvad der var deres sidste turneringskamp, lægge maksimalt pres på HB Køge i kampen om U/17 Ligaens femteplads. I næste weekend tager HB Køge imod AGF, og vinder sjællænderne her, skubbes Lyngby ned på sjettepladsen via en ringere målscore.

Om det var den ekstra motivation, der gjorde, at det var de gæstende Lyngby-spillere, der satte sig på kampen fra start, vides ikke. Halvvejs inde i første halvleg gav spilovertaget udbytte, da Nicholas Oguma bragte De Kongeblå på 1-0. Kampbilledet forsatte halvlegen ud, dog uden yderligere scoringer.

Læs resten af referatet her.

Midtjylland U/17 smadrer Silkeborg og holder liv i bronzekampen

FC Midtjyllands unge U/17-talenter er stadig med i bronzekampen efter en stor sejr på 5-0 over Silkeborg U/17. Sidste spillerunde bliver derfor meget spændende.

Der var lagt op til en vigtig kamp for ulvene fra Midtjylland, da de lørdag skulle møde Silkeborg. Silkeborgenserne lå inden kampen på 11. pladsen, og det blev der ikke ændret på. Midtjylland derimod ligger op i den sjove ende af tabellen. Inden kampen var de fire point bag AaB, som ligger nr. 3. Med en sejr kunne Midtjylland dog komme helt op i hælene på AaBs U/17-mandskab.

12 minutter efter kampfløjt sparkede Victor Torp et frispark i kassen. 13 minutter senere scorede Sebastian Buch Jensen efter assist fra Mikkel Jakobsen. Lige før pausefløjt scorede Midtjylland igen igen, denne gang var det igen Victor Torp. 3-0 ved pausen.

Læs resten af referatet her.

Sjusk og sløset forsvarsspil gav målorgie i U/17 Ligaen

AaB sad tungt på spillet i lørdagens kamp mod bundproppen Haderslev, men i slutningen af opgøret lækkede nordjyderne på koncentrationen og skabte unødig spænding i opgøret.

Guld- og sølvmedaljerne har fundet sin ejermand, men der er stadig spænding om bronzemedaljerne, som AaB i den grad bejler til. Med to kampe tilbage af sæsonen er det nu, det spidser til, og derfor var sejr og tre point et krav mod upåagtede Haderslev, som inden opgøret blot havde vundet to af 24 kampe, mens AaB kom med selvtillid i bagagen efter tre sejre på stribe.

Kampen var ikke mange minutter gammel, før tilskuerne i sommervarmen blev vidne til et vaskeægte drømmemål. AaBs Hamse Mahdi forsøgte sig på kanten af feltet med en nedfaldsbold, og den ramte den unge nordjyde helt fantastisk. Bolden blev kanoneret op i det fjerneste målhjørne, og så var AaB foran 0-1. Målet var tilmed Mahdis første i U/17 Ligaen.

Læs resten af referatet her.

Vejle U/17 sluttede af med manér

For Vejle var lørdagens hjemmekamp mod HB Køge forårssæsonens sidste, og det til en fortjent sejr på 4-0. Gæsterne spillede store dele af kampen i undertal.

Med plusgrader i nærheden af de 27 var det et selvtillidsfuldt Vejle-hold, som i VB Parken bød HB Køge velkommen. Vejlegenserne var uden nederlag i holdets foregående fem kampe, hvor man blandt andet har mødt topholdene FC København og FC Midtjylland.

Ikke helt så optimistiske kunne svanerne fra Køge tillade sig at være inden opgøret. Efter en flot forårssæson er luften på det seneste gået af ballonen, og gæsterne kom til kampen med to nederlag.

Vejle satte sig fra starten af opgøret på begivenhederne og var overlegne i alle spillets facetter. Allerede efter seks minutter blev det 1-0, da Lucas From gjorde arbejde færdigt efter et glimrende indlæg fra Kasper Poulsgaard, og så var hjemmeholdet planmæssigt foran.

Læs resten af referatet her.

FCN U/17 tager sølv med gigantisk sejr over Randers

Kampen om sølvet viste sig vigtigere end kampen for 11. pladsen, da FC Nordsjælland slog Randers med 9-0 i U/17 Ligaen.

I lørdagens ungdomskampe på Right to Dream Park kunne både U/17- og U/19-holdet fra FC Nordsjælland sikre sig sølvet i henholdsvis U/17 og U/19 Ligaen – og gæsterne fra Randers blev ikke skånet på den mission. Således vandt U/17-holdet hele 9-0, inden U/19-mandskabet fulgte trop med en 8-0-sejr.

Det var dog kun U/19-drengene, der fik hængt medaljer om halsen, for i U/17 Ligaen kan AaB reelt set stadig nå at overhale FC Nordsjælland på andenpladsen – det kræver blot en sejr på 22 mål over ubesejrede FCK.

Allerede i første halvleg var U/17-kampen FCN og Randers i mellem afgjort for længst. Således viste måltavlen efter de første 40 minutter hele 5-0 efter en første halvleg, der bød på flere flotte mål. Foruden en scoring efter hjørnespark var det gennemgående for Tigrenes mål, at der blev spillet hurtige afleveringer i mellemrummet og derefter afsluttet med kølige afslutninger, der ikke blev banket ind men snarere lagt stille, køligt og velplaceret ind bag Randers-keeperen.

Læs resten af referatet her.

AGF U/17 bliver ved: Kan selv afgøre sjetteplads efter ny sejr

Femte AGF-sejr i træk i U/17 Ligaen. Lørdag blev OB sendt hjem med et 3-0-nederlag.

De blot to sejre i efteråret har aarhusianerne for alvor fået rettet op på efter vinterpausen – lørdag hentede AGF nemlig femte sejr på stribe i U/17 Ligaen, da OB blev besejret hjemme, og dermed kan AGF’erne i de kommende runder spille sig op i tabellens øverste halvdel.

At AGF har momentum for tiden var ej heller til at tage fejl af i lørdagens opgør, hvor aarhusianerne satte sig på kampen fra start mod bundholdet, OB. Alligevel skulle der et straffespark til, inden hjemmeholdet kom på 1-0. I forsøget på at runde OB-keeperen blev Mads Mikkelsen nedlagt i feltet, og fra ellevemeterpletten satte Kasper Lunding sikkert kampens første scoring ind.

Læs resten af referatet her.

In this article