Talenttid – U/17 Ligaen – 5. spillerunde – Tigre triumferede i topkamp, bundprop endelig på tavlen og mål i massevis

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U/17 Ligaen

(kilde:dbu.dk).
(kilde:dbu.dk).

For første gang i denne sæson var der fuld spillerunde i U/17 Ligaen. Samtlige 14 hold var i spil, og man fristes næsten til at sige, at det først for alvor er nu turneringen skydes i gang.

Sommeren er forbi, og holdene har spillet et tilpas antal kampe ti,  at man efterhånden kan begyndte at drage de første små konklusioner. Det er nu, man kan begynde at fornemme hvem, der har fået integreret de nye U/17-spillere bedst. Det er nu, man kan begynde at klappe skuldre eller pege fingre.

OBS: Vi anbefaler at læse vores store optakt til U/19 Ligaen, hvis man vil have helt styr på den kommende sæson, de store profiler og meget andet godt.

Del 1
Del 2

Femte gang var lykkens gang for Silkeborg 

Efter en horribel sæsonstart med fire nedelag og en negativ målscore på 1-16 var lørdag dagen, hvor Jesper Mikkelsens unge midtjyder endelig kom på tavlen. HB Køge mod Silkeborg sluttede 3-3.

Jo, det er trange tider i Søhøjlandet, hvor den ellers så velfungerende talentudviklingsproducent Silkeborg IF har tabt sine fire første kampe i den landsdækkende U17-turnering.

Forud for weekendens kamp mod HB Køge snakkede vi med Jeppe Okkels, en af holdets største profiler, og en af de rutinerede U/17 Liga-spillere, som skal tage ansvar på et purungt hold. Fløjspilleren indrømmede ”at det bare ikke havde været godt nok” og at ” Målsætningen er at vinde nogle kampe her og nu”. Det tegnede til at blive en interessant dyst.

Og det blev det!

Kampen blev spillet, som en ungdomskamp skal spilles: Med masser af energi, gåpåmod og en ubekymret tilgang til kampen. Jannik Videgaard bragte SIF i front, men kun for at se hjemmeholdets Alain Meteso bringe balance i regnskabet kort tid efter.

LÆS RESTEN AF KAMPREFERATET HER:

Suveræne løver knuste ligadebutant

Selvom Haderslev kom foran med 1-0, var der klasseforskel på FC København og Haderslevs U17-hold, da de lørdag eftermiddag krydsede klinger i domkirkebyen. FCK vandt i overbevisende stil med 1-3, og bekræfter påstanden om at løverne er en af de varmeste guldkandidater.

Der var i forvejen lagt i kakkelovnen til en vanskelig eftermiddag for de blå syddanskere, og blot for at illustrere den forventning, kunne man begynde at sammenligne antallet af U-landsholdsspillere.

Modstanderen fra hovedstaden havde taget hele otte U-landsholdsspillere med til kampen, hvor Haderslev til sammenligning er repræsenteret med nul på U16- og U17-landsholdet, og derfor, selvsagt, ikke kunne prale af én eneste af slagesen. Favoritrollen gik indiskutabelt til FC København.

Men nu er det sådan i fodbold, og det er det skønne ved spillet, at det ikke altid går, som statistikkerne peger på. Haderslev kom først på måltavlen, godt hjulpet på vej af en uheldige FCK’er, som scorede selvmål., og Haderslev Atletikstadion var for en stund en oase af mørkeblå glædesudbrud, men det blev hurtigt virkelighed for Thomas Vilstrups tropper…

LÆS RESTEN AF KAMPREFERATET HER:

Målorgie da FC Nordsjælland slog Esbjerg

Esbjerg kom foran og pressede længe på for en udlignende scoring, men måtte alligevel se sig slået af topholdet fra FC Nordsjælland, som vandt et ellers jævnbyrdigt opgør med 5-2.

Topkamp er måske så meget sagt. Esbjerg havde inden opgøret blot vundet én af fire kampe, mens Farum-talenterne derimod med tre ud af fire mulige sejre hørte til i toppen af rækken.

Men alligevel var der noget specielt over kampen.

Måske det var det faktum, at begge mandskaber i sidste sæson tilspillede hhv. sølv- og bronzemedaljer, der gjorde, at man sad med den fornemmelse, at kampen var lidt ud over det sædvanlige.

Den fornemmelse blev hurtigt gjort til mere end blot en fornemmelse. Esbjerg chokstartede på kunstgræsset, og bragte sig efter kun fem minutter foran med 1-0. Vestjydernes Martin Egelund stod for scoringen, efter assist fra den nyslåede kontraktspiller Oliver Olsen. Esbjerg var bedst i kampens indledning.

Og midt i denne periode skete så det, der ikke måtte ske. FC Nordsjælland svarede igen, og udlignende til 1-1. Værternes Christian Jensen var manden der passerede en chanceløs Niclas Slaikjær i gæsternes mål…

LÆS RESTEN AF KAMPREFERATET HER:

AGF tog point fra mestrene

De forsvarende mestre i U/17 Ligaen, Brøndby, var lørdag taget en tur til Fredensvang for at møde AGF’s ditto. I en højintens kamp hvor spillet bølgede frem og tilbage, viste måltavlen 1-1 efter 80 minutter.

Såkaldte luksusproblemer hører sig også til i U/17 Ligaen, hvor sidste sæsons guldvindere fra Brøndby har haft et stort fravær til træningen på det seneste. Fraværet skyldes at i alt otte af holdets spillere er eller har været til U-landsholdssamlinger. En klar indikation om den kvalitet, som er i de blågules spillertrup.

Men kunne de mange landsholdsspillere og øvrige stortalenter fungere kollektivt? Det var udfordringen og det store spørgsmål i lørdagens kamp mod AGF, som i sæsonoptakten kom med den mærkbare kommentar, at de vil være rækkens bedst spillende hold med bolden. Hmm, blev der tænkt i det danske ungdomsfodboldmiljø, det var ikke ligefrem fordi århusianerne havde forkælet med god fodbold i de seneste år på U17-niveau.

Men det har Allan K. Jepsens unge tropper så sandeligt lavet om på i år. To sejre var inden Brøndbykampen facit efter de første to kampe, hvor man ikke blot havde vundet, men såmænd gjort det med stil.

Jo, der var lagt i kakkelovnen til en god kamp…

LÆS RESTEN AF KAMPREFERATET HER:

Unge ulve skuffede mod OB

Talentudviklingsgiganten fra FC Midtjylland måtte noget skuffede nøjes med 0-0, da de lørdag eftermiddag mødte OB i U/17 Ligaen.

Det blev aldrig rigtig FC Midtjyllands dag. Ulvene sad ganske vist som forventet på spillet, men det blev ofte for rodet og løb ud i ingenting. OB skal være glade for det ene point, om end ikke OB’s Abdallah Al-Badri må sidde med en smådårlig smag i munden, efter at have sparket en friløber over mål i første halvleg.

Første halvleg var kampens mest begivenhedsrige. Oliver Christensen i OB-målet agerede op til flere gange redningsmand, når de unge fynboer måtte se sig overspillet af de teknisk dygtige og bevægelige midtjyder.

Christensen og de stribede holdkammerater fik som kampen forløb reddet stormen af, og ødelagt FC Midtjyllands spil. I stedet for at intensivere jagten på tre point, lod ulvene sig frustrere og mistede den kollektive gejst.

Den havde OB igennem hele kampen…

LÆS RESTEN AF KAMPREFERATET HER:

Randers slog Vejle 5-1 i U/17 Ligaen

En udvisning til Vejles fløjspiller Thais Damgaard gjorde udslaget i østjydernes kamp mod Randers, som i anden halvleg satte trumf på med flere flotte scoringer.

Hjemmeholdet fra det østjyske startede bedst, men kampen ændrede sig ret hurtigt, da hestenes Simon Jensen sparkede bolden ind fra kanten af feltet.

Vejle fortsatte med at være spildominerende, men Randers i vanlig stil lukrerede på omstillinger. Efter 36 minutter blev Thais Damgaard efter en hård tackling udvist. Vejle-lejren var ikke 100 % overbeviste om dommerens skøn, men det er i sidste ende ham der bestemmer, og Damgaard måtte tage den lange og sure vej i bad.

Med en mand i overtal kæmpede Vejle bravt videre, og angriber Mads Olesen var tæt på at bringe i balance i regnskabet, men 1-0 ved pausen.

Efter pausen fortsatte de rødklædte fra Nørreskoven ufortrødent, men som kampen skred frem, mistede Søren Lykkes udvalgte mere og mere af det gåpåmod og den energi, som er så vigtig, hvis man vil lykkes…

LÆS RESTEN AF KAMPREFERATET HER:

Lyngby besejrede AaB efter flot comeback

De kongeblå sjællændere fra københavnerforstaden gik til pause bagud 2-0, men på en forrygende anden halvleg vendte Lyngby op og end på tingene og vandt 2-3 mod AaB.

Det er slående, så meget Lyngbys sæsonstart minder om sidste sæsons sæsonstart. Også her var de kongeblå flyvende i den første håndfuld kampe, og man begyndte pludselig at overveje, om holdet reelt kunne bide skeer med de stolte ungdomsmastodonter som Esbjerg, FC Nordsjælland, Brøndby og FC København.

Det samme spørgsmål stiller man nu sig selv, igen.

Lyngbygenserne skulle lige have den, i danske forhold, umådelig lange bustur ud af benene, inden man skruede bissen på…

LÆS RESTEN AF KAMPREFERATET HER:

Det er værd at notere sig, at det er vanskeligt at samle information om diverse kampe, spillere osv. fra U/19 Ligaen, da vi her på Talenttid er de eneste, der fuldt og fast fokuserer på de bedste danske ungdomsligaer. Derfor har vi brug for DIN hjælp, til at udvikle både Talenttid men også dansk ungdomsfodbold, som vi her på D’ BOLD mener, får for lidt medietid. Er du uenig i nogle af kåringer? Mangler vi at skrive om noget, eller er vi bare helt ude i hampen, ja så skal du være velkommen til at kontakte os, ligesom vi med fordel altid modtager information om spillere, hold, trænere og hvad der ellers rører sig.

 

In this article